Afbeelding
Gert-Jan van Schuppen

Vuurwerk in aanloop naar Panhuisderby tussen DOVO en GVVV

Voetbal

VEENENDAAL De voetballers van DOVO en van GVVV zijn donderdagavond getrakteerd op vuurwerk. Supporters waren naar de laatste training van hun club voor de Panhuisderby van komende zaterdag gekomen om de spelers aan te moedigen. Het zorgde voor sfeervolle beelden op beide kanten van sportpark Panhuis.

Het is derbyweek en dat zullen we weten in Veenendaal. Dagenlang wordt in diverse (sociale) media al voorbereid op het treffen tussen de twee buren van sportpark Panhuis. Eerder deze week blikten de Veenendaalse talenten Max den Boer (DOVO) en Justin Spies (GVVV) bij ons al vooruit op de ontmoeting, en bij DOVO werd een heuse reünie gehouden met oud-spelers die in de jaren negentig tot twee keer toe in een rechtstreeks duel met GVVV kampioen werden.

Zo werd het vuurtje voor de derby figuurlijk al lekker opgestookt en gisteravond werd daar letterlijk nog een schepje bovenop gedaan. Aan beide kanten van de Verlengde Sportlaan hadden (jeugd)leden zich verzameld bij de laatste training van het vlaggenschip om hun favorieten met gezang, spandoeken en vuurwerk aan te moedigen voor de komende derby.

BELANGEN

Zaterdag zal het vuurwerk van de spelers op het veld moeten komen, aangezien vuurwerk bij de supporters officieel niet is toegestaan. De spelers op het veld hebben verschillende belangen. Voor DOVO is het zaak de trend met van drie nederlagen op rij te doorbreken terwijl voor de bezoekers van GVVV de koppositie op het spel staat. De Veenendalers staan op evenveel punten als ACV, dat op zijn beurt een topper speelt tegen nummer drie Barendrecht. GVVV kan dus goede zaken doen als het zaterdag wint van DOVO.

Bron video: Gert-Jan van Schuppen

Het treffen tussen DOVO en GVVV van komende zaterdag is de 58e ontmoeting tussen beide verenigingen in een officiële wedstrijd. Eerder dit seizoen won GVVV op een sfeervolle blauwe kant van Panhuis de eerste ontmoeting van deze competitie met 3-1. Dat was toen het eerste competitietreffen tussen beide buren sinds 2010. Wie er dit weekend gaat winnen, weten we morgenmiddag. De aftrap van DOVO-GVVV op de rode kant van sportpark Panhuis is om 14.30 uur.

Lees hier meer over de kaartverkoop.

advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: strafschoppen en rode kaart nekken DOVO tegen VVSB: 'deze nederlaag had niet gehoeven'
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: ZVC Veenendaal wint op Texel en is naar finale om promotie naar eredivisie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: SV Panter degradeert naar vijfde klasse: 'We hebben alles gegeven' (met video)
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: strafschoppen en rode kaart nekken DOVO tegen VVSB: 'deze nederlaag had niet gehoeven' 9 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: ZVC Veenendaal wint op Texel en is naar finale om promotie naar eredivisie 9 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: SV Panter degradeert naar vijfde klasse: 'We hebben alles gegeven' (met video) 10 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: GVVV met alle gemak verder: 'Het leek wel een demonstratie' 10 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: SKF krijgt hekkensluiter na de rust op de knieën 10 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaal maatje te groot voor Lienden in eerste ronde nacompetitie: 'Deze zege is een duwtje in de rug' (met video) 11 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Promotiedroom De Merino's spat uiteen in De Bilt: 'Zij waren gewoon beter' 11 uur geleden