Afbeelding
Gert-Jan van Schuppen

Vuurwerk in aanloop naar Panhuisderby tussen DOVO en GVVV

Voetbal

VEENENDAAL De voetballers van DOVO en van GVVV zijn donderdagavond getrakteerd op vuurwerk. Supporters waren naar de laatste training van hun club voor de Panhuisderby van komende zaterdag gekomen om de spelers aan te moedigen. Het zorgde voor sfeervolle beelden op beide kanten van sportpark Panhuis.

Het is derbyweek en dat zullen we weten in Veenendaal. Dagenlang wordt in diverse (sociale) media al voorbereid op het treffen tussen de twee buren van sportpark Panhuis. Eerder deze week blikten de Veenendaalse talenten Max den Boer (DOVO) en Justin Spies (GVVV) bij ons al vooruit op de ontmoeting, en bij DOVO werd een heuse reünie gehouden met oud-spelers die in de jaren negentig tot twee keer toe in een rechtstreeks duel met GVVV kampioen werden.

Zo werd het vuurtje voor de derby figuurlijk al lekker opgestookt en gisteravond werd daar letterlijk nog een schepje bovenop gedaan. Aan beide kanten van de Verlengde Sportlaan hadden (jeugd)leden zich verzameld bij de laatste training van het vlaggenschip om hun favorieten met gezang, spandoeken en vuurwerk aan te moedigen voor de komende derby.

BELANGEN

Zaterdag zal het vuurwerk van de spelers op het veld moeten komen, aangezien vuurwerk bij de supporters officieel niet is toegestaan. De spelers op het veld hebben verschillende belangen. Voor DOVO is het zaak de trend met van drie nederlagen op rij te doorbreken terwijl voor de bezoekers van GVVV de koppositie op het spel staat. De Veenendalers staan op evenveel punten als ACV, dat op zijn beurt een topper speelt tegen nummer drie Barendrecht. GVVV kan dus goede zaken doen als het zaterdag wint van DOVO.

Bron video: Gert-Jan van Schuppen

Het treffen tussen DOVO en GVVV van komende zaterdag is de 58e ontmoeting tussen beide verenigingen in een officiële wedstrijd. Eerder dit seizoen won GVVV op een sfeervolle blauwe kant van Panhuis de eerste ontmoeting van deze competitie met 3-1. Dat was toen het eerste competitietreffen tussen beide buren sinds 2010. Wie er dit weekend gaat winnen, weten we morgenmiddag. De aftrap van DOVO-GVVV op de rode kant van sportpark Panhuis is om 14.30 uur.

Lees hier meer over de kaartverkoop.

advertentie
advertentie
Meinko de Boer (12) tijdens zijn debuutwedstrijd in de eredivisie tegen Talent Team Papendal.
Veense volleyballer Meinko de Boer blij met debuut in eredivisie: 'Hier droom je van, dit debuut kon niet beter' 13 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 8 16 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 19 feb, 16:24
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 19 feb, 14:59
Afbeelding
VAV'er Bjorn Hulsebos knap zesde op NK atletiek in Apeldoorn 19 feb, 14:03
Afbeelding
Lars Molenaar gaat DOVO verlaten: 'Hij hoort ergens eerste keeper te zijn' 19 feb, 11:10
Afbeelding
De Merino's versterkt zich met oud-speler van DOVO 19 feb, 09:03