Lotte Kopecky won de wedstrijd bij de vrouwen en mocht daarom de champagne ontkurken.
Lotte Kopecky won de wedstrijd bij de vrouwen en mocht daarom de champagne ontkurken. Veenendaal-Veenendaal

Organisatie blikt terug op succesvolle editie Veenendaal-Veenendaal: ‘Het was echt één groot feest’

Wielrennen Wielerronde Veenendaal-Veenendaal

VEENENDAAL Als het aan de organisatie van Veenendaal-Veenendaal ligt, is de 2023 uitvoering van het Veense wielerevenement een fantastisch succes geweest. Koersdirecteur Bart Voskamp, de voormalig profrenner, kijkt tevreden terug: ,,Voor mij waren het allemaal nieuwe gezichten, maar binnen een paar dagen voelde ik me echt al onderdeel van de familie. De wedstrijd wordt echt breed gedragen door de hele gemeenschap.”

door Arjan Broekstra

,,Het moest voor iedereen een feestje worden en dat is gelukt. Het fietsen zelf is voor mij al feestje genoeg, maar die side-events maken het voor alle mensen leuk”, zegt Voskamp. Verantwoordelijk voor de organisatie achter die activiteiten is bestuurslid Sjoerd van Stokkum: ,,Ik ben echt heel trots op wat we de afgelopen twee dagen hebben laten zien, het was echt één groot feest.”


Dylan Groenewegen won voor de vijfde keer Veenendaal-Veenendaal: ,,Hij is gewoon de beste sprinter.” - Veenendaal-Veenendaal

GEEN WAAIERS MAAR SPRINTWEDSTRIJD

,,En wat een spectaculaire finish”, zegt Voskamp. ,,Goed voor de koers dat een grote naam de wedstrijd wint, maar ik had eigenlijk liever gehoopt dat het peloton in waaiers uiteengevallen was. Ik gun het Dylan Groenewegen van harte want hij is gewoon de beste sprinter, maar we komen nu wel een beetje bekend te staan als een sprintwedstrijd. Misschien moeten we er aan toegeven en erover gaan nadenken om een extra lusje toe te voegen in Rhenen, het blijft gewoon lastig een koers in Nederland te organiseren die niet eindigt in een sprint.”

‘OVERWELDIGENDE CHAOS’ OP DE MARKT

Iets wat beide organisatoren noemen is de rommelige start bij het vertrek van de mannen op zaterdag: ,,Omdat de warenmarkt, de ploegenpresentatie én de start allemaal op en rond de Markt waren, was er geen plek voor de renners om zich veilig achter de auto’s op te stellen”, zegt Voskamp. Van Stokkum vult hem aan: ,,Een overweldigende chaos, maar de vrijwilligers pakten het fantastisch op, door de weg vrij te maken en af te zetten, en daardoor het liep gelukkig snel en goed af. Daarnaast is eigenlijk alles goed gegaan! We hebben hier maandenlang naartoe gewerkt en het is fijn om te zien dat alle puzzelstukjes goed in elkaar zijn gevallen.”


Bij het vertrek was het een beetje vol op de Markt waardoor er voor de renners niet veel plek was om zich op te stellen. - Veenendaal-Veenendaal

TROTS OP VRIJWILLIGERS

Voskamp en Van Stokkum benadrukken beiden hoe blij ze waren met alle vrijwilligers en dat die het trotst van de hele organisatie mogen zijn. ,,Zij zijn degenen die het mogelijk hebben gemaakt”, sluit Voskamp af.

Wil je alles nog eens herbeleven, lees dan het liveblog van RegiosportVeenendaal.nl of bekijk ons foto-album over Veenendaal-Veenendaal nog eens. Of lees één van de vele andere artikelen.

advertentie
advertentie
Meinko de Boer (12) tijdens zijn debuutwedstrijd in de eredivisie tegen Talent Team Papendal.
Veense volleyballer Meinko de Boer blij met debuut in eredivisie: 'Hier droom je van, dit debuut kon niet beter' 12 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 8 15 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 19 feb, 16:24
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 19 feb, 14:59
Afbeelding
VAV'er Bjorn Hulsebos knap zesde op NK atletiek in Apeldoorn 19 feb, 14:03
Afbeelding
Lars Molenaar gaat DOVO verlaten: 'Hij hoort ergens eerste keeper te zijn' 19 feb, 11:10
Afbeelding
De Merino's versterkt zich met oud-speler van DOVO 19 feb, 09:03