Afbeelding
Tour de Tietema

Martijn Budding maakt zich op voor vijfde Veenendaal-Veenendaal: ‘Deze week toch nog even de route verkend’

Wielrennen Wielerronde Veenendaal-Veenendaal

VEENENDAAL Het is de zaterdag van Veenendaal-Veenendaal en dat betekent dat vandaag de mannenwedstrijd gereden wordt. Eén van de deelnemers is ‘onze’ eigen Veenendaalse Martijn Budding. Deze datum staat al maandenlang met rood omcirkeld in de agenda van Budding, staat te lezen op de website van zijn ploeg Tour de Tietema.

,,Ik heb 23 jaar in Veenendaal gewoond, maar nu woon ik met mijn vriendin in Rhenen, nóg dichter op het parkoers”, vertelt Budding met een lach. ,,Elk trainingsritje begint voor mij op de route van Veenendaal-Veenendaal. Toch heb ik ‘m deze week nog even verkend. Ze hebben het parkoers namelijk iets aangepast, met vijf dezelfde lussen. Er zitten nu nog een paar klimmetjes in en het kan met wat wind op bepaalde stukken nog lelijk op de kant gaan, maar de kans is groot dat het op een sprint uitdraait.”

SPECIALE BETEKENIS

Laat dat nu net de specialiteit van Budding zijn. ,,Maar ik ben ook heel realistisch”, voegt hij daar meteen aan toe. ,,Ik moet goed gepositioneerd in de laatste bocht zitten en dan mijn beste sprint ooit rijden om een mooie klassering te kunnen rijden. Daar ga ik natuurlijk voor. Maar er staan veel grote namen aan de start, zoals Dylan Groenewegen (4 keer eerder winnaar, red.). Met die renners wil ik me graag eens meten in een koers met een speciale betekenis voor mij. Ik stond hier vroeger altijd als toeschouwer, samen met mijn vader. Nu rijd ik ‘m voor de vijfde keer en ik was al een keer tweede.”

TWEE WEDSTRIJDEN

Er staat voor dit weekend een dubbel op het programma voor Budding, zondag staat hij samen met zijn ploeggenoten alweer aan de start in de Antwerp Port Epic. Een pittige koers met onder meer gravelstroken. ,,Een beetje vergelijkbaar met de koers in Herning, al leek het daar wel of ze 5 centimeter extra zand op de wegen hadden gestrooid. In Antwerpen is het wat normaler. Ik verwacht een soort free for all, omdat je heel erg afhankelijk bent van wat geluk en je materiaal. Als team moeten we weer goed communiceren wie we die dag uit kunnen spelen.”

Volg alles over Veenendaal-Veenendaal in ons liveblog en ons foto-album op www.RegiosportVeenendaal.nl

advertentie
advertentie
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 1 uur geleden
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 6 uur geleden
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 8 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 9 uur geleden
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 uur geleden
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 23 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl (video) gisteren