Afbeelding
@tedxmedia

Route van Veenendaal-Veenendaal bekend: ‘Compacte koers met veiligheid voorop’

Wielrennen Wielerronde Veenendaal-Veenendaal

VEENENDAAL De wielrenners krijgen dit jaar bij Veenendaal-Veenendaal een koers van 175 kilometer voor de kiezen, verdeeld over vijf lokale rondes door de regio. De vrouwenwedstrijd gaat over vier rondes. ,,De 36e editie van de Veenendaal-Veenendaal Classic wordt een compacte koers, waar veiligheid voorop staat”, aldus koersdirecteur Bart Voskamp. 

Safety Manager Sjoerd van Stokkum vult aan: ,,Het parcours bestaat uit vijf rondes, die volledig worden uitgezet tussen Veenendaal, Wageningen en Rhenen, met zo min mogelijk moeilijke verkeerssituaties en bochten. Zo is het parcours beter te beveiligen voor de politie en motorbegeleiders. Ook hebben we de feedback van omwonenden zo goed als het kan meegenomen bij het ontwerp van het parcours. Bovendien proberen we wegen zo weinig mogelijk volledig af te sluiten. Tegelijkertijd vindt het publiek het leuk om het peloton meerdere keren voorbij te zien komen. Kenmerkende punten op het parcours zijn de Grebbeberg en het Paardenveld in Rhenen en de Rijndijk bij Wageningen.”

VOL UITDAGINGEN

Veenendaal-Veenendaal wordt op vrijdag 19 mei (vrouwen) en zaterdag 20 mei (mannen) verreden. De start is traditiegetrouw in het centrum van Veenendaal. Dan zetten de renners koers door het Binnenveld, een gebied met weilanden, naar Wageningen. Via de meestal winderige Rijndijk komt het peloton bij de beklimming van de steile Grebbeberg en in de stad Rhenen bij de beruchte helling Paardenveld. Via Achterberg rijden de renners weer terug naar de bebouwde kom van Veenendaal. ,,Een ronde is ruim 35 kilometer lang, de mannen rijden vijf ronden, dus onze koers is dit jaar ruim 175 kilometer lang”, aldus Van Stokkum. De wedstrijd van de vrouwen gaat over vier ronden.

LOTTO CYCLING CUP

,,We presenteren met dit compacte parcours een overzichtelijke en veilige wedstrijd, die ook dit jaar weer deel uitmaakt van het Belgische regelmatigheidsklassement, de Lotto Cycling Cup. Veenendaal-Veenendaal is in dat klassement de enige wedstrijd op Nederlandse bodem en daar zijn we trots op”, aldus Voskamp. Het Cycling Cupklassement werd in 2022 gewonnen door de Belg Arnaud De Lie, die in Veenendaal-Veenendaal de derde plaats opeiste.


Veenendaal-Veenendaal wordt in 2023 een compacte wielerwedstrijd. - PR Veenendaal-Veenendaal

Veenendaal-Veenendaal wordt in 2023 een compacte wielerwedstrijd.
advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 19 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' gisteren
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28