Afbeelding
@tedxmedia

Wielerronde Veenendaal-Veenendaal wil promoveren naar ProSeries: ‘Zo worden we nog interessanter’

Wielrennen Wielerronde Veenendaal-Veenendaal

VEENENDAAL Wielerronde Veenendaal-Veenendaal wil promoveren naar de ProSeries. Nadat vorige week bekend is geworden dat de Veenendaalse profwedstrijd een eigen koers gaat varen en geen onderdeel meer uitmaakt van de Lotto Cycling Cup, vertelt voorzitter André Homma vandaag meer over de toekomstambities. ,,Zo worden we nog interessanter.” 

Homma licht toe: ,,Volgend jaar willen we toetreden tot de ProSeries, om zo sportief gezien nog interessanter te worden voor de topteams en tegelijkertijd op commercieel vlak meer te kunnen bieden aan onze partners en sponsoren. In Nederland is er momenteel geen koers actief op dit niveau. We weten dat we het als organisatie aan kunnen en passen wat ons betreft mooi in het rijtje van koersen als de Brabantse Pijl en Parijs-Tours. We zijn dan de enige Nederlandse wedstrijd die op het niveau van ProSeries uitkomt en dit zowel bij de mannen- als de vrouwenkoers.”

ECHTE SPRINTKOERS

Na de Amstel Gold Race (UCI World Tour) is Veenendaal-Veenendaal de grootste koers van Nederland en komt het de laatste jaren zowel bij de mannen als vrouwen uit op het UCI 1.1-niveau. De afgelopen jaren profileerde de koers zich als echte sprintkoers met grote namen als winnaar. 

LIVE OP TELEVISIE

Samen met bestaande en nieuwe partners wil de organisatie de genoemde ambitie gaan realiseren. Een gevolg hiervan is dat er extra geld benodigd zal zijn om onder meer een attractief rennersveld aan de start te krijgen en dus zet de organisatie alles op alles om dat voor elkaar te krijgen. Zo is een van de belangrijkste speerpunten om de koers, net als de afgelopen twee jaar, (deels) live op televisie uit te zenden. Dit maakt het evenement uiteraard commercieel gezien aantrekkelijk en biedt het sponsoren de mogelijkheid om zich aan een groot publiek te presenteren. 

17 EN 18 MEI

Dit jaar wordt Veenendaal-Veenendaal verreden op vrijdag 17 mei (vrouwen) en zaterdag 18 mei (heren) met start en finish in het centrum van Veenendaal. Tussen de passages in Veenendaal door, zijn er diverse jeugd-en amateurwedstrijden. Daarnaast zijn er op beide dagen verschillende activiteiten voor jong en oud in het centrum van Veenendaal. 

Lees in ons dossier meer artikelen over de wielerronde Veenendaal-Veenendaal.

advertentie
advertentie
Meinko de Boer (12) tijdens zijn debuutwedstrijd in de eredivisie tegen Talent Team Papendal.
Veense volleyballer Meinko de Boer blij met debuut in eredivisie: 'Hier droom je van, dit debuut kon niet beter' 11 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 8 14 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 19 feb, 16:24
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 19 feb, 14:59
Afbeelding
VAV'er Bjorn Hulsebos knap zesde op NK atletiek in Apeldoorn 19 feb, 14:03
Afbeelding
Lars Molenaar gaat DOVO verlaten: 'Hij hoort ergens eerste keeper te zijn' 19 feb, 11:10
Afbeelding
De Merino's versterkt zich met oud-speler van DOVO 19 feb, 09:03