Afbeelding
Gert-Jan van Schuppen

Supporters bezoeken laatste training voor Panhuisderby: ‘Ik heb slapeloze nachten’

Voetbal

VEENENDAAL De lucht kleurde rood en blauw bij de laatste training van zowel DOVO als GVVV. De supporters waren aanwezig om nog hun laatste steun te betuigen voor aankomende zaterdag. De Panhuisderby wordt duidelijk een spektakel en het publiek kijkt er ruimschoots naar uit: ,,Ik heb nu al slapeloze nachten’’, aldus een supporter van GVVV.

door Siem van Eck 

,,Ik kom liever niet met mijn naam in de krant maar mán wat heb ik zin in zaterdag. Het wordt een mooie wedstrijd! Waar we aan beide kanten onze clubs op een positieve manier zullen steunen. Het is zo spannend omdat je de beste wil zijn van Veenendaal. Onderling tussen je vrienden voel je de spanning! GVVV is mijn cluppie omdat de spelers en de selectie één zijn met de supporters. En daarnaast is ook de derde helft hier altijd geweldig’’, vertelt de blauwe lachend.

OVERWINNING Ook bij de buren werd er al volop geproost op de beoogde overwinning: ,,We supporten onze eigen club met hart en ziel’’, vertellen de mannen aan tafel. ,,We hopen op de overwinning! Laten we het kort houden, Veenendaal is rood net zoals DOVO. De selectie is de afgelopen tijd heel sterk aan het voetballen. In het afgelopen seizoen hadden we in twintig wedstrijden nog niet zoveel punten gehaald. Nu pakken we veel punten en spelen we goede wedstrijden. Wij heffen het glas alvast voor DOVO, want zaterdag is voor ons.’’

(tekst gaat verder onder de foto)

 
Foto: Siem van Eck

Terwijl beide selecties aan het zweten waren zochten de supporters naar de goudgele dorstlesser. Zaterdag zullen ze daarmee moeten wachten tot 17.00 uur door het ingevoerde alcoholverbod: ,,Daarom proosten wij nu vast op GVVV! Het wordt een makkie, met 4-0 verslaan we DOVO en winnen we de derby’’, wordt er in vrolijke stemming verteld aan de statafel.

(tekst gaat verder onder de foto)


Foto: Siem van Eck

FAMILIE Voor onder anderen Pim Schinkel van de technische commissie van DOVO is de derby een primeur: ,,Mijn vader is de assistent-trainer, mijn zwager Max den Boer staat op het veld, mijn opa zit op de tribune en ik in de TC. Deze wedstrijd is dus erg speciaal voor mij. Ik heb nog nooit een echte derby meegemaakt, ook omdat ik op mijn twaalfde, bij de laatste derby, nog niet zo betrokken was bij de club. Nu volg ik ze op de voet, uit en thuis, ik ben erbij. Ik vind het geweldig dat ik deze passie kan delen met mijn familie. Zaterdag verwacht ik een lastige pot. Maar met de nodige strijd hoop ik dat we het kunnen compenseren. En zelfs resultaat kunnen behalen’’, eindigt de voorzichtige Schinkel.

De DJ gooide de knoppen open en zette het feest nog even voort. Waar het daarna aftellen wordt tot aan zaterdag. 


Foto: Gert-Jan van Schuppen


Foto: Siem van Eck

advertentie
advertentie
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 3 uur geleden
Afbeelding
Johan Blad stopt als bestuurslid DOVO 17 uur geleden
Afbeelding
Lucas Goené loopt leerzame NK Cross: ‘Het was me een wedstrijdje wel’ 18 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 18 uur geleden
Afbeelding
Schoofs en Visscher komen elkaar niet tegen in finale Kyotec Open 20 uur geleden
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 23 uur geleden
Afbeelding
The Dance Center behaalt mooie resultaten op tweede wedstrijd: ‘We zijn super trots’ gisteren