Afbeelding
Screenshot NOS

Waterpolomannen winnen van Georgië in strijd om vijfde plek

Waterpolo

VEENENDAAL De Nederlandse waterpolomannen maken nog steeds kans op de vijfde of zesde plek van het olympisch kwalificatietoernooi. De ploeg van de Veenendaalse bondscoach Harry van der Meer en de Polar Bears spelers Eelco Wagenaar, Guus Wolswinkel en reserve Tom de Weerd won zaterdagmiddag met 14-11 van Georgië. 

Nederland stond eigenlijk de hele wedstrijd lang voor op Georgië en die voorsprong gaven ze niet uit handen. Toch bleef het tot het laatste moment spannend. Dankzij de winst van vandaag speelt Nederland zondag om de vijfde of zesde plaats. Oranje speelt zondag om 12.00 uur tegen Frankrijk. 

De winst van zaterdag is een knappe prestatie, maar ook een pleister op de zere wond, want vrijdag zagen de Nederlandse waterpolomannen hun Olympische droom uiteen spatten, toen ze verloren van Montenegro. Nederland deed voor het laatst in 2000 mee aan de Spelen, Van der Meer was toen nog een van de spelers. Voor de Spelen van Rio 2016 werd plaatsing net gemist. 

Bondscoach Harry van der Meer is ondanks de nederlaag van vrijdag trots: ,,Er is zoveel positiviteit, ondanks dat we het niet hebben gehaald. Het waterpolowereldje is klein, maar we krijgen zoveel berichten van mensen die zien dat er een ander Nederland staat dan dat er in het verleden heeft gestaan. Dat geeft zelfvertrouwen en voldoening. Daar hebben het gister ook over gehad. Eerst was er de zure appel, daarna neemt de positiviteit het langzaam over.”

De komende tijd gaat Van der Meer rustig nadenken over de vervolgstappen. ,,Ik heb nu meer duidelijkheid. We gaan rustig doorbouwen naar een volgende cyclus met een nieuw strijdplan.”

Zondag strijdt Oranje om de vijfde plek. 

advertentie
advertentie
Foto uit archief.
Van Gent Finaleweken: Van de Zandschulp onderuit in Madrid 8 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: SKF naar bekend terrein voor wedstrijd die moet leiden tot handhaving in eredivisie 13 uur geleden
Afbeelding
Groot verdriet bij GVVV om overlijden van Jan Spies 13 uur geleden
Alle gedecoreerden bij elkaar.
Lintje voor vrijwilligers uit de Veense sportwereld; in totaal 17 Koninklijke onderscheidingen in Veenendaal 15 uur geleden
Afbeelding
Ron van Stokkum ontvangt lintje: van pen en papier naar Koninklijke Onderscheiding 15 uur geleden
Nettie Croes loopt al meer dan vijftig jaar rond bij SKF. ,,De tijd is voorbij gevlogen!"
De Vrijwilliger: Nettie Croes is een halve eeuw SKF'er: 'Het is belangrijk om nieuwe leden goed te verwelkomen' 19 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 20 uur geleden