Afbeelding
@tedxmedia

Van Gent Finaleweken: Matig gelijkspel voor De Merino’s tegen hekkensluiter Hierden

Voetbal

VEENENDAAL Waar De Merino’s vorige week een sterke wedstrijd op de mat legde was daar deze week geen sprake van. De ploeg speelde tegen hekkensluiter Hierden en zou met de winst naar huis moeten zijn gegaan. Dat gebeurde niet en de wedstrijd eindigde in een matig 2-2 gelijkspel: ,,We hadden graag willen winnen en dat was eigenlijk ook de planning’’, aldus trainer Henne Oostermeijer.

door Siem van Eck

,,We kwamen met 2-0 achter en op het laatste moment maakte wij nog de 2-2. Het enige positieve aan vandaag is dat we ons weer wat los spelen van Hierden maar meer niet. Zij speelden in de eerste helft wel aardig, alleen wij waren de voetballende ploeg. Met een counter kwamen we op 1-0 achter en toen werd het er bij ons niet veel beter op. In de tweede helft speelden we met meerdere spitsen en dan vallen de doelpunten wel. Het was geen beste wedstrijd van ons. Kijk de intentie is er maar het werd ons vandaag moeilijk gemaakt. Zij speelden heel verdedigend en dat vroeg meer van ons en om dat op te brengen lukte ons meestal niet.’’

,,Hierden zal niet meer over ons heen gaan, dus de directe degradatieplaats is weg. Maar wij willen die nacompetitie ontlopen. DOS Kampen en DOS’37, daar zullen we overheen moeten. En dat kan alleen als we gaan winnen’’, eindigt de trainer.

Beide doelpunten bij De Merino’s vielen laat in de wedstrijd. De 2-1 was op naam van Viggo Koeleman en de gelijkmaker op die van Aron de Koning. 

advertentie
advertentie
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 3 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 6 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 7 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 17 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' gisteren
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 18 apr, 14:00
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 18 apr, 10:30