Afbeelding
@tedxmedia

De Merino’s zet Jeroen de Zwaan op non-actief: ‘Ik heb deze keuze te respecteren’

Voetbal

VEENENDAAL Voetbalvereniging De Merino’s heeft besloten trainer Jeroen de Zwaan per direct op non-actief te zetten. Dit mede door het dramatische verlies van afgelopen zaterdag: ,,Het is part of the deal, dus dat heb ik te respecteren’’, aldus trainer Jeroen de Zwaan. 

door Siem van Eck

,,Het is een vervelend om te doen’’, vertelt Richard van den Bosch van de technische commissie. ,,Maar het was voor ons als club de juiste keuze. We willen met een andere lijn gaan voetballen, om zo ons te handhaven in de eerste klasse. Er wordt op dit moment te weinig met vertrouwen gevoetbald. En dat is uiteraard een combinatie van factoren en dat ligt zeker niet alleen bij de trainer, dat zijn net zo goed de spelers. Dat is de hoofdoorzaak, het team mist het vertrouwen in zijn spel, het plezier en de strijd zullen moeten terugkomen.’’

REALISTISCH ,,Het is zoals het is, de club maakt deze keuze om met een andere trainer verder te gaan’’, gaat De Zwaan verder. ,,Ik ben zelf vrij realistisch, je weet dat als je in de voetballerij werkt dit kan gebeuren. Wij staan gewoon op een slechte plek en dan zit de kans erin dat de club zegt: ‘we durven het niet aan om door te gaan’. Zo sta ik erin, alleen het liefst maak je het seizoen af en dat is ook wat we in de winter wilden, dat is alleen niet gelukt. Ik heb wel het idee gehad dat de spelers vertrouwen hadden in mij als trainer.’’

Voor De Merino’s breekt een week met drie wedstrijden aan: DTS Ede (zaterdag), Hierden (dinsdag) en Bennekom (volgende week zaterdag) zijn de opponenten. De assistent-trainers Ryan Holman en Erik Pater zullen het tot en met de wedstrijd tegen Bennekom overnemen: ,,Maar we gaan uiteraard zo snel mogelijk op zoek naar een andere trainer. We zijn ook nog niet bezig met Henne Oostermeijer, we zullen dan ook pas volgende week zaterdag de zoektocht beginnen’’, eindigt Van Den Bosch. 

Volgend seizoen zal De Zwaan beginnen als trainer bij Renswoude.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooyen gaat niet door 51 minuten geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 8 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 9 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45