Afbeelding
Erwin van Veldhuizen

KNVB: Woensdag nieuws over competities GVVV en DOVO

Voetbal

VEENENDAAL Er wordt waarschijnlijk morgen (woensdag) meer bekend over wat er gaat gebeuren met de competities van GVVV en DOVO. Dat laat de KNVB weten naar aanleiding van de persconferentie die het kabinet dinsdagavond hield. Daarin werden enkele versoepelingen van de coronamaatregelen bekend gemaakt.

Directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee van de KNVB is blij dat de leeftijdsgrens voor buitensporten in teamverband is verruimd van 17 tot 27 jaar. ,,Het is een kleine maar belangrijke stap dat er nu meer ruimte voor jongvolwassenen komt”, reageert hij op de versoepeling van coronaregels voor jonge sporters.

HELPEN ,,Op een leeftijd dat de wereld voor hen opengaat, zitten velen al maandenlang thuis, zonder uitlaatklep en met alleen onlinecontact. Natuurlijk levert die leeftijdsgrens praktische problemen op, maar de sport kan jongeren nu meer helpen dan ooit. Hopelijk laat de volgende stap van het kabinet niet lang op zich wachten, zodat iedereen snel weer normaal mag trainen.”

LEEFTIJD De praktische problemen waar Van der Zee op doelt hebben gedeeltelijk te maken met de samenstelling van veel seniorenteams. Zeker op een wat lager niveau bestaan elftallen uit spelers tussen de pakweg 20 en 50 jaar. Sporters ouder dan 27 jaar mogen voorlopig nog steeds niet in groepsverband met hun team trainen.

TOPCOMPETITIES De KNVB verwacht woensdag bekend te kunnen maken wat er met de hoogste competities op de hoogste niveaus in het amateurvoetbal gaat gebeuren. De nationale voetbalbond liet eerder al weten dat die uiterlijk in het weekeinde van 10 en 11 april worden hervat, omdat spelers minimaal vier weken nodig hebben om fit te worden. Lukt dat vanwege de beperkingen rondom het coronavirus niet, dan worden de competities niet meer uitgespeeld.

VOETBALCUP De voetbalbond besloot eerder deze maand al dat de competities van de wat lagere elftallen niet meer worden hervat. Die teams, uitkomend in de zogenoemde B-categorie, gaan zodra de overheid dat toelaat aan de slag in een alternatieve vorm. De KNVB kwam daarvoor met het idee van de Regio Cup: kleinschalige en regionale toernooien voor amateurverenigingen, met minder lange reisafstanden en de kans op lokale derby’s. Wanneer topcompetities in het amateurvoetbal niet meer worden hervat, stromen teams uitkomend in de categorie A ook door naar de Regio Cup. Afhankelijk van het aantal dagelijkse besmettingen kan dat toernooi aangepast worden wat betreft data en het aantal deelnemers per poule. Maar de Veenendaalse clubs gaven vorige week de voorkeur te geven aan een lokale variant: de Veense Voetbalcup.

Voor de jeugd uitkomend in de categorie A is het weekeinde van 17 en 18 april de uiterste startdatum van de competities. Omdat het grootste deel van deze teams al langer zonder beperkingen kan trainen, geldt voor hen een kortere voorbereidingsperiode van twee tot drie weken.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste sportnieuws?
advertentie
advertentie
Nettie Croes loopt al meer dan vijftig jaar rond bij SKF. ,,De tijd is voorbij gevlogen!"
De Vrijwilliger: Nettie Croes is een halve eeuw SKF'er: 'Het is belangrijk om nieuwe leden goed te verwelkomen' 28 minuten geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 1 uur geleden
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 17 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 24 apr, 20:45
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26