Afbeelding
BDUmedia

Voetbalclubs slaan handen ineen en willen Veense Voetbalcup voor jong en oud

Voetbal

VEENENDAAL Alle Veenendaalse jeugdteams en seniorenteams (exclusief eerste elftallen) uit Veenendaal gaan werken aan de Veense Voetbalcup. Een competitie die wordt opgestart als de KNVB besluit de huidige competities er definitief uit te gooien. 

door Jeroen van der Veer

De zes Veenendaalse voetbalclubs slaan de handen ineen en werken aan de competitie die een vriendschappelijk karakter moet krijgen. Binnen Veenendaal weet iedereen het al langer, voetbal is voor veel Veenendalers de belangrijkste bijzaak. In deze Coronatijd worden er echter bij de verschillende verenigingen geen wedstrijden gespeeld. Een doorn in het oog van alle voetballiefhebbers, maar wel een maatregel waar men zich aan moet houden.  

Tijdens een afstemmingsoverleg tussen voetbalclubs DOVO, GVVV en VRC over hoe men om moet gaan met de coranamaatregelen, kwam het idee op tafel om eens te kijken naar onderlinge vriendschappelijke wedstrijden. Al snel kwam er een overleg met Sportservice Veenendaal en de drie overige voetbalclubs, De Merino’s, sv Panter en Veenendaal sloten aan.

Rivaliteit, die normaal op de velden te vinden is, maakte in de bestuurskamers plaats voor samen de schouders eronder zetten

Alle partijen zijn al erg ver met de voorbereiding en zodra wedstrijden weer mogelijk zijn, kan dit een goed alternatief zijn. Inmiddels wordt ook met de KNVB overlegd of dit daadwerkelijk mogelijk is. Zij hadden namelijk aangegeven dat ze aan een Regio Cup werken, maar in Veenendaal oefenen ze liever tegen elkaar. De zes verenigingen hebben dan ook de KNVB laten weten dat hun voorkeur uitgaat naar de Veense Voetbalcup in plaats van de voorgestelde Regio Cup.

In de Regio Cup worden poules opgezet waarin ongeveer gelijkwaardige teams vriendschappelijke wedstrijden zullen spelen, maar geen laddercompetitie. In Veenendaal is er nog niet eerder de bereidheid geweest om op deze manier samen te werken. Rivaliteit, die normaal op de velden te vinden is, maakte in de bestuurskamers plaats voor samen de schouders eronder zetten.

Het is nog onduidelijk wanneer de clubs kunnen starten. Dat is afhankelijk van de persconferentie van minister-president Rutte. Dan zal ook bekend worden of de clubs starten met de jeugd of dat de senioren ook gelijk aan mogen haken. Alle zes de verenigingen zijn het erover eens dat dit mooie Veens initiatief eigenlijk zo snel mogelijk van start zou moeten gaan.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Aanvangstijden laatste twee wedstrijden GVVV vervroegd 5 uur geleden
Afbeelding
Internationale topteams bij 37e editie Veenendaal-Veenendaal 10 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 11 uur geleden
Afbeelding
Taoufik Adnane stopt na dit seizoen als voetballer in de hoofdmacht van GVVV 12 uur geleden
Leonie Nap en zoon Job komen samen over de finish
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 15 apr, 17:00
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 15 apr, 15:47
Foto uit archief.
Van Gent Finaleweken: 't Speelkwartier met drie teams in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 15 apr, 14:26