Team Verhaar (Vlnr) Wilfred Ter Burg, Rachel Ebben, Marcel Verhaar, Cenna Wilschut, Annemarie van Hunnik en Abood Yaseen
Team Verhaar (Vlnr) Wilfred Ter Burg, Rachel Ebben, Marcel Verhaar, Cenna Wilschut, Annemarie van Hunnik en Abood Yaseen Verhaar

Geweldige Europese prestaties voor Ebben en Wilschut: ‘Het is heel fijn dat het harde werken beloond wordt’

Vechtsporten

VEENENDAAL Afgelopen weekend vond in topsportcentrum IISPA in Almelo het Europees Kampioenschap kickboksen plaats. De beste atleten uit Europa van 18 jaar en ouder, streden in vijf aparte gewichtsklassen om de hoogste Europese eer in het kickboksen.

door Job Boers

Rachel Ebben en Cenna Wilschut van Gym Verhaar Kickboxing vochten ook en hebben schitterende prestaties neergezet. Ze werden afgelopen weekend beiden Europees Kampioen. Door de topprestaties zijn ze niet alleen bekroond met de eer maar ook met een gouden kampioensgordel.

Het was een heerlijke lompe boerinnen partij waarin ik lekker kon beuken

BEUKEN 

Ebben wordt gecoacht door Marcel Verhaar met ondersteuning van Wilfred Ter Burg, Annemarie van Hunnik en Abood Yaseen. Ze vocht tegen de Nederlandse Melanie Fluiter van Team Lubbers en voelde de gehele wedstrijd het vertrouwen dat het goed ging. ,,De wedstrijd ging top, het was een heerlijke lompe boerinnen partij waarin ik lekker kon beuken. Ik had een goede voorbereiding door elke dag op de sportschool te sporten. Ja, ik heb er hard voor getraind en was onwijs gemotiveerd om te winnen. De winst is dan ook een hele mooie beloning voor het harde werken. Na mijn laatste wedstrijd in november heb ik aandacht besteed om te blijven rammen. Ja, lekker op z’n Rachels haha.’’

Ebben traint elke dag en kickboksen is haar lust en haar leven. De driemalig wereldkampioen kickboksen en tweevoudig wereldkampioen Muay Thai kijkt voldaan terug op het EK. ,,Kickboksen is mijn grootste passie en we gingen met veel plezier en motivatie naar de wedstrijd en dat heeft gewerkt. Ja, ik ben heel blij dat ik met de winst naar huis ben gegaan’’, vertelt de atlete die door de winst in haar volgende wedstrijden in de B-klasse mag vechten.

NIEUW TALENT 

Wilschut was in het verleden een fervent paardrijdster en leerde Marcel Verhaar via via kennen. Sinds begin 2021 is ze onderdeel van Gym Verhaar. Ze traint elke dag om zo fit mogelijk te zijn en merkt dat het haar veel gebracht heeft. ,,Ik heb er nog geen dag spijt van gehad, het is heerlijk om op deze manier actief te zijn.’’

Ik heb er nog geen dag spijt van gehad, het is heerlijk om op deze manier actief te zijn

De jonge atlete vocht twee partijen in de gewichtsklasse -60 en moest even warm worden voordat ze ‘aan’ stond. ,,Het klopt dat ik eventjes nodig had, maar de focus was er al heel snel. Ik was lekker scherp en had ‘de oren open naar mijn hoek’. In de tweede ronde van mijn eerste partij kreeg mijn tegenstandster acht seconden en toen was het voorbij. Na de partij van Rachel was ik aan de beurt voor mijn tweede partij. Dat meisje was zwaarder en erg sterk. Ze heeft het me niet makkelijk gemaakt. In de eerste ronde was het even aanvoelen en aftasten waardoor die ronde naar haar ging. Vervolgens kreeg ik de smaak te pakken en waren de tweede en derde ronde voor mij’’, aldus Wilschut die het EK een mooie ervaring vond.

MINDSET

Ze vond het een fijn toernooi en vooraf heeft ze samen met Verhaar veel geoefend op combinaties op het lichaam en dat kwam tijdens beide partijen er goed uit. Naast de ondersteuning van Verhaar hebben Annemarie van Hunnik en haar voeding coach Dyon haar ook veel geholpen. ,,Rond de feestdagen wisten we pas zeker dat het door ging. Vanaf 1 januari zijn we er hard voor gaan trainen. Ik ben super blij dat waar ik zo hard voor getraind heb, ook in de ring eruit kwam. Ik ben blij dat ik kan schakelen tussen vechten, boos kijken, stoer lijken en de lieve Cenna zijn’’, vertelt ze lachend.

Wilschut heeft een intensieve periode achter de rug. Ze is erg blij met de ondersteuning die ze heeft gekregen. ,,Ik heb het niet alleen gedaan. Zonder Marcel, Annemarie en Dyon had ik het niet gekund. De afgelopen periode bestonden mijn dagen uit veel trainen met soms dubbele trainingen. Ik lette goed op mijn voeding, ging op tijd naar bed en ik heb veel dingen gelaten om zo topfit mogelijk te zijn. Het draait om je mindset. Ik had wel even lekker kunnen gaan lunchen maar dat zou effect hebben op mijn prestaties. Als je iets echt wilt, dan lukt het ook maar je moet er wel voor willen werken en dat hebben we gedaan. Wie weet wat er in de toekomst gaat komen’’, sluit Wilschut af.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 19 uur geleden
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag gisteren
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 22 apr, 19:41
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl (video) 22 apr, 17:30