Rachel Ebben
Rachel Ebben Team Verhaar

Kampioene Rachel Ebben laat het weer zien: ‘Ik had rust en controle in de partij’

Overig

VEENENDAAL Voorafgaand aan haar wedstrijd van vanavond op de Youth Fighting League gaf ze al aan dat ze er klaar voor was. Dat Rachel Ebben er klaar voor was, bleek ook overduidelijk uit haar uitslag. ,,Ik heb hem unaniem gewonnen.’’

door Job Boers

Het 19-jarige vechttalent, kickboksen en muay Thai, vocht vanavond haar tweede C-klassewedstrijd in Amsterdam bij Sportclub Only Friends. De wedstrijd werd gevochten volgens de muay Thai-regels en werd georganiseerd door Fightmasters Events. Ze kijkt terug op een geslaagde wedstrijd. ,,Ik kende mijn tegenstander niet en hoefde dat ook niet echt te weten; het belangrijkste was dat ik er klaar voor was na een goede voorbereiding. De wedstrijd bestond uit drie rondes van twee minuten en die gingen allemaal goed.’’

Rachel wordt gecoacht door Marcel Verhaar van Gym Verhaar Kickboxing. Ze voelde de gehele wedstrijd het vertrouwen dat het goed ging. ,,Ik had alle drie de rondes het gevoel dat het goed ging. Ik was lekker mezelf en heb ook zo gevochten. Ik had rust en controle in de partij en ik merkte dat de verbeterpunten die ik uit mijn vorige wedstrijd had ook beter gingen’’, vertelt de Nederlands Kampioen muay Thai, die voornamelijk na de tweede ronde het gevoel had dat ze de wedstrijd zou winnen.

Dat Ebben een goede wedstrijd gevochten heeft, blijkt ook uit dat ze de wedstrijd unaniem heeft gewonnen en nog energie over heeft. ,,Ik heb nu nergens last van, laat mij er nog maar één vechten’’, sluit de driemalig wereldkampioen kickboksen en tweemalig wereldkampioen muay Thai af. Ebben is hard op weg naar meer successen, maar heeft voor nu nog geen nieuwe wedstrijden op de planning staan.

Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 1 uur geleden
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 uur geleden
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 22 apr, 19:41