Titelverdediger VZC moet dit eredivisie-seizoen genoegen nemen met de tweede plek.
Titelverdediger VZC moet dit eredivisie-seizoen genoegen nemen met de tweede plek. NTB Triathlonbond

VZC-triatleten pakken dagwinst in Roermond maar moeten titel in eredivisie afstaan

Triatlon

VEENENDAAL De triatlonmannen van VZC hebben afstand moeten doen van de landstitel in de eredivisie. De Veenendaalse titelverdedigers wonnen weliswaar in Limburg, waar een team-relay op het programma stond, de dagwinst maar de titel in de eredivisie ging naar Rogelli/Trimates uit Utrecht. Bij de vrouwen ging zowel de dagwinst als de landstitel naar Kijani.

Dieter Boeye had namens TSV’90 Spijkenisse de beste start in Roermond. Hij gaf na 300 meter zwemmen, 7 km fietsen en 2 km lopen als eerste het stokje door aan zijn teamgenoot Lars Baeyens. Jesse Cuijpers (Hellas Utrecht) volgde 2 seconden later op de tweede plek, 18 seconden later gevolgd door Hugo Jan Bosscher van 050Media/Triteam Groningen.

INHAALRACE JORIK VAN EGDOM

Ivor Feunekes nam in het tweede onderdeel namens Triteam Groningen de leiding over in de race. Jorik van Egdom stoomde daarachter namens VZC van de zevende plaats op naar de tweede plek. Hij tikte met 22 seconden achterstand Victor Goené aan. Trimates (Joey van ’t Verlaat) en Hellas Utrecht (Joost Friderichs) volgden gezamenlijk op plek 3 en 4.

In het derde onderdeel schoven Simon den Braber (Trimates) en Victor Goené (VZC) op naar de leidende posities. Joost Somsen (Triteam Groningen) hield 5 seconden daarachter de aansluiting, maar de teams daar weer achter (Hellas, TV Dordrecht en MetaglasTrihalis-Tiel) waren met een achterstand van meer dan twee minuten kansloos voor het podium.

PANJER STELT ZEGE VZC VEILIG

In de afsluitende sprint triathlon was de strijd voor de plekken 1, 2 en 3 nog helemaal open. Gjalt Panjer (VZC) en Hugo Jan Bosscher (Triteam Groningen) kwamen als eerste uit het water, terwijl Thomas Cremers daar namens TriMates wat tijd moest toegeven. Ook op de fiets bleven Panjer en Boscher bij elkaar. Cremers volgde na het fietsen op 44 seconden.

Uiteindelijk bleek VZC’er Panjer de snelste loper van dit drietal en pakte zo voor VZC – na Enschede en Weert –  voor de derde keer de winst dit seizoen. Bosscher legde namens Triteam Groningen 34 seconden later beslag op de tweede plek, terwijl Cremers voor Trimates de derde plaats veilig stelde en daarmee ook de winst in Eredivisie 2023. VZC Veenendaal was in 2022 de sterkste in de competitie, maar eindigde dit keer als tweede. De derde plek was voor Triteam Groningen.

KIJANI OPPERMACHTIG

Bij de vrouwen stond dit seizoen geen maat op Kijani. Na een foutje van een banenteller had het team met de derde plek een valse start in Enschede, maar na Weert, Rotterdam en Klazienaveen was Kijani ook in Roermond weer de sterkste. Die ploeg pakte dan ook de landstitel.

De VZC-vrouwen, die met Rosanne Diepeveen, Esther Hoezen, Anne-Wil Beekman en Angelique Wammes aan de start stonden in Roermond, eindigden ook deze wedstrijd als achtste, wat ook de positie is van de Veenendaalsen in de eindstand van de eredivisie.

VZC ROND ZESDE POSITIE

Diepeveen ging goed van start in Roermond, ze kwam als zesde het water uit, ging als zesde aan het lopen starten en ondanks een super goede en snelle 2km werd ze helaas nog net ingehaald. Hoezen nam het stokje over en mede dankzij een knallende 2km rennen pakte ze de zesde plek weer over die Veldman mocht gaan verdedigen. Met een sterk zwem- en fiets onderdeel hield ze goed stand, maar helaas voelde ze zich niet zo goed bij het lopen en verloren we daar wat tijd.

ACHTSTE PLEK

Met de aanmoedigingen van de teamgenoten en supporters, ging Wammes als laatste aan het werk. Met fietsen kwam ze iets dichterbij en met lopen vertrok ze zo hard dat zelfs de speaker onder de indruk was, maar het lukt haar niet meer om in 2km nog een minuut dicht te lopen.

,,Ondanks de achtste plek kijken we terug op een mooie wedstrijd, waarin we alle vier onze maximale inzet gegeven hebben. We hadden ook deze wedstrijd weer fantastische begeleiding en support. We hebben er een leerzaam en gezellig seizoen op zitten”, aldus de VZC-vrouwen.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Voormalig voorzitter De Merino's, Baptist Meerssman, overleden: 'Een icoon in onze vereniging' 2 uur geleden
Afbeelding
Eremetaal voor Veenendaalse turnsters Marleen Epskamp en Daantje de Vries 7 uur geleden
Afbeelding
DOVO-doelman Van den Dam verlengt met twee seizoenen 29 nov., 13:22
Afbeelding
Veenendaalse clubs halen bijna 90.000 euro op met Grote Clubactie 29 nov., 08:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 28 nov., 15:13
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 28 nov., 12:06
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 28 nov., 07:00