Afbeelding
ANP/Sander Koning

Van de Zandschulp baalt van ‘verkeerde keuze’

Tennis

VEENENDAAL Botic van de Zandschulp baalt van zijn keuze om in aanloop naar de US Open een toernooi te spelen. De Veenendaalse nummer 22 van de wereld, die vorig jaar nog de kwartfinales haalde op de US Open, werd woensdag in de tweede ronde uitgeschakeld in New York.

,,Jammer genoeg kon ik hier niet mijn beste tennis spelen. Ik heb hier twee ronduit slechte wedstrijden gespeeld”, zei Van de Zandschulp na zijn nederlaag in vier sets tegen de Fransman Corentin Moutet voor de camera van de NOS.

De reden van de vroege aftocht? ,,Het is ook een kwestie van vermoeidheid, want ik heb veel wedstrijden gespeeld. Het was een verkeerde keuze om in de week voor een grand slam een toernooi te spelen”, aldus de beste tennisser van Nederland.

,,Nu was ik toch wat minder fris en wat sneller geïrriteerd, ik denk dat dat zeker meespeelt. Ik heb de verkeerde keuze gemaakt. Dat is een harde en hopelijk goede les en in de toekomst zal ik betere keuzes moeten maken.”

Van de Zandschulp (26) keert nu terug naar Nederland en gaat zich voorbereiden op de Daviscup Finals. ,,Ik ga eerst een tijdje even niks doen, dat heb ik even nodig. En dan zie ik wel wanneer ik weer ga spelen.”

Afgelopen vrijdag speelde Van de Zandschulp nog op het ATP-toernooi van Winston-Salem, terwijl hij maandag al moest starten op de US Open. Nagenoeg alle topspelers kiezen in de week voor een grand slam voor een trainingsweek.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Supporters bezoeken laatste training voor Panhuisderby: ‘Ik heb slapeloze nachten’ 5 uur geleden
Afbeelding
Florian Wolf over GVVV-DOVO: ‘Vooral niets anders doen dan we normaal doen’ 13 uur geleden
Afbeelding
Van de Zandschulp verliest in tweede ronde Tel Aviv 15 uur geleden
Afbeelding
‘Drie jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik dit zou bereiken’ 17 uur geleden
Afbeelding
ZVC verliest oefenwedstrijd van Nederlands doventeam 18 uur geleden
Afbeelding
GVVV, DOVO en gemeente Veenendaal klaar voor voetbalfeest 20 uur geleden
Afbeelding
Het familiegevoel van tennis- en padelvereniging Spitsbergen Kom bij de Club 28 sep, 16:22