Afbeelding
Epa/christophe Petit Tesson

Botic van de Zandschulp uitgeschakeld in tweede ronde US Open

Tennis

VEENENDAAL Tennisser Botic van de Zandschulp is in de tweede ronde van de US Open uitgeschakeld. De Veenendaler verloor in vier sets van de Fransman Corentin Moutet, de nummer 112 van de wereld. Het werd 6-4 1-6 6-2 6-4.

Na 2 uur en 59 minuten maakte Moutet het af op zijn tweede wedstrijdpunt. Hij passeerde Van de Zandschulp, die het eerste matchpoint nog had weggewerkt met een service-volley-actie. Kort voor het tweede wedstrijdpunt had de Nederlander uit frustratie nog hard zijn racket tegen het hardcourt gesmeten.

Van de Zandschulp speelde bijzonder wisselvallig op baan 8 van Flushing Meadows. Hij sloeg liefst 58 onnodige fouten en ook zijn service liep niet, met tien dubbele fouten tot gevolg. Vooral op zijn tweede service was de Nederlander kwetsbaar en hij won slechts 35 procent van de punten wanneer hij een tweede opslag nodig had.

Na de verloren eerste set werd Van de Zandschulp behandeld wegens rugproblemen en hij ging in de tweede set een stuk beter spelen. Al na 25 minuten had hij de eenzijdige tweede set naar zich toe getrokken. De derde set begon met een bijzonder lange game, die uiteindelijk naar Moutet ging. Met een lovegame leverde de Veenendaler bij 2-1 zijn service in, waarna Moutet uitliep.

In de vierde set begon Van de Zandschulp met een break, maar die leverde hij direct weer in. Hij wist niet nogmaals de servicegame van de de taaie, linkshandige Moutet (23) te winnen en na opnieuw een slordige game op 5-4 was het over voor de Nederlandse hoop.

De 26-jarige Van de Zandschulp haalde vorig jaar nog de kwartfinales op de US Open. Hij was als 21e geplaatst in New York. In de openingsronde had de nummer 22 van de wereld nog in vijf sets gewonnen.

Van de Zandschulp, die in aanloop naar de US Open nog halvefinalist was in Winston-Salem, haalde dit jaar de derde ronde op zowel de Australian Open als Roland Garros. Op Wimbledon bereikte hij de vierde ronde.

advertentie
advertentie
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 1 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 4 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 6 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 16 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 22 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) gisteren
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 18 apr, 10:30