Afbeelding
Epa/christophe Petit Tesson

Botic van de Zandschulp uitgeschakeld in tweede ronde US Open

Tennis

VEENENDAAL Tennisser Botic van de Zandschulp is in de tweede ronde van de US Open uitgeschakeld. De Veenendaler verloor in vier sets van de Fransman Corentin Moutet, de nummer 112 van de wereld. Het werd 6-4 1-6 6-2 6-4.

Na 2 uur en 59 minuten maakte Moutet het af op zijn tweede wedstrijdpunt. Hij passeerde Van de Zandschulp, die het eerste matchpoint nog had weggewerkt met een service-volley-actie. Kort voor het tweede wedstrijdpunt had de Nederlander uit frustratie nog hard zijn racket tegen het hardcourt gesmeten.

Van de Zandschulp speelde bijzonder wisselvallig op baan 8 van Flushing Meadows. Hij sloeg liefst 58 onnodige fouten en ook zijn service liep niet, met tien dubbele fouten tot gevolg. Vooral op zijn tweede service was de Nederlander kwetsbaar en hij won slechts 35 procent van de punten wanneer hij een tweede opslag nodig had.

Na de verloren eerste set werd Van de Zandschulp behandeld wegens rugproblemen en hij ging in de tweede set een stuk beter spelen. Al na 25 minuten had hij de eenzijdige tweede set naar zich toe getrokken. De derde set begon met een bijzonder lange game, die uiteindelijk naar Moutet ging. Met een lovegame leverde de Veenendaler bij 2-1 zijn service in, waarna Moutet uitliep.

In de vierde set begon Van de Zandschulp met een break, maar die leverde hij direct weer in. Hij wist niet nogmaals de servicegame van de de taaie, linkshandige Moutet (23) te winnen en na opnieuw een slordige game op 5-4 was het over voor de Nederlandse hoop.

De 26-jarige Van de Zandschulp haalde vorig jaar nog de kwartfinales op de US Open. Hij was als 21e geplaatst in New York. In de openingsronde had de nummer 22 van de wereld nog in vijf sets gewonnen.

Van de Zandschulp, die in aanloop naar de US Open nog halvefinalist was in Winston-Salem, haalde dit jaar de derde ronde op zowel de Australian Open als Roland Garros. Op Wimbledon bereikte hij de vierde ronde.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Supporters bezoeken laatste training voor Panhuisderby: ‘Ik heb slapeloze nachten’ 5 uur geleden
Afbeelding
Florian Wolf over GVVV-DOVO: ‘Vooral niets anders doen dan we normaal doen’ 13 uur geleden
Afbeelding
Van de Zandschulp verliest in tweede ronde Tel Aviv 15 uur geleden
Afbeelding
‘Drie jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik dit zou bereiken’ 16 uur geleden
Afbeelding
ZVC verliest oefenwedstrijd van Nederlands doventeam 17 uur geleden
Afbeelding
GVVV, DOVO en gemeente Veenendaal klaar voor voetbalfeest 19 uur geleden
Afbeelding
Het familiegevoel van tennis- en padelvereniging Spitsbergen Kom bij de Club 28 sep, 16:22