Afbeelding
Pixabay

‘Consequenties voor competities komende week duidelijk’

Overig

VEENENDAAL Wat voor gevolgen de nieuwe coronamaatregelen hebben voor de sportcompetities, wordt de komende week duidelijk. Dat laten diverse sportbonden vrijdagavond weten als reactie op het nieuws uit de persconferentie van het kabinet.

De Nederlandse zwembond KNZB heeft er begrip voor dat onder meer de amateursport vanaf komende zondag dicht moet tussen 17.00 uur en 05.00 uur. ,,De cijfers van het aantal besmettingen tonen aan dat deze maatregel nodig is. Wij begrijpen deze keuze van de overheid en zijn blij dat er op andere tijdstippen nog wel gesport kan worden”, reageerde de KNZB op de nieuwe ingrepen van het kabinet in de strijd tegen het coronavirus.

WATERPOLO De KNZB kondigde aan dat de competities die dit weekeinde op zondagavond gepland stonden, komen te vervallen en eventueel worden verplaatst naar een ander moment. De gevolgen voor onder meer de waterpolocompetities zullen volgens de zwembond in de loop van komende week duidelijk worden. Ook de gevolgen voor schoonspringwedstrijden en het synchroonzwemmen zullen later bekendgemaakt worden.

KORFBAL Ook korfbalbond KNKV verwacht komende week meer duidelijkheid. Net nu de zaalcompetities op het punt van beginnen staan, waarbij bijvoorbeeld SKF haar wedstrijden vaak ‘s avonds speelt, komen de nieuwe beperkingen op een ongelukkig moment. ,,Komend weekend kan er nog volop gespeeld worden, zodra er meer duidelijk is over de situatie vanaf zondagavond 17.00 uur zullen we dat communiceren.” Voor verenigingen houdt de bond komende week een digitale inloopavond.

VOLLEYBAL ,,We begrijpen dat er iets moet gebeuren om de cijfers naar beneden te krijgen”, reageert algemeen directeur Guido Davio van volleybalbond Nevobo. ,,De breuklijn van 17.00 uur is voor onze verenigingen echter erg lastig omdat het door onze jeugd- en seniorencompetities heen loopt. We gaan nu in kaart brengen wat hiervan de consequenties zijn en begin volgende week onze verenigingen hier zo goed mogelijk over informeren. Wat de gevolgen zijn voor de amateurcompetities wordt dus begin volgende week bekendgemaakt.” 

Op zaterdag 4 december staat de achtste finale van het nationale bekertoernooi op het programma (driekampen). Hieraan nemen behalve alle Eredivisieteams (Talentteams uitgezonderd), ook teams uit de Topdivisie, eerste en tweede divisie deel. Ook voor deze competitie onderzoekt de Nevobo wat de gevolgen gaan zijn.

VOETBAL De voetbalbond KNVB liet eerder deze avond al weten dat de zaalvoetbalcompetities na het komend weekend moeten worden stilgelegd omdat deze wedstrijden in de avonduren worden gespeeld. De bond vraagt wel aan de Tweede Kamer of er gekeken kan worden of er na 17.00 uur nog getraind mag worden. Komende week neemt de voetbalbond een besluit over de competities, maar de belangenorganisatie van amateurclubs liet vrijdagavond al weten dat het tijdelijk stoppen van de competities op dit moment de enige optie is.

advertentie
advertentie
Foto uit archief.
Van Gent Finaleweken: Van de Zandschulp onderuit in Madrid 10 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: SKF naar bekend terrein voor wedstrijd die moet leiden tot handhaving in eredivisie 15 uur geleden
Afbeelding
Groot verdriet bij GVVV om overlijden van Jan Spies 16 uur geleden
Alle gedecoreerden bij elkaar.
Lintje voor vrijwilligers uit de Veense sportwereld; in totaal 17 Koninklijke onderscheidingen in Veenendaal 17 uur geleden
Afbeelding
Ron van Stokkum ontvangt lintje: van pen en papier naar Koninklijke Onderscheiding 17 uur geleden
Nettie Croes loopt al meer dan vijftig jaar rond bij SKF. ,,De tijd is voorbij gevlogen!"
De Vrijwilliger: Nettie Croes is een halve eeuw SKF'er: 'Het is belangrijk om nieuwe leden goed te verwelkomen' 21 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 22 uur geleden