Afbeelding
Ted Walker

‘We moeten voorlopig stoppen met competitievoetbal’

Voetbal

VEENENDAAL (ANP) De Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen wil dat de KNVB de competitie stillegt na de vrijdagavond aangekondigde maatregelen van het kabinet ter bestrijding van het coronavirus. Dat zegt Ben van Olffen, voorzitter van de organisatie. Na 17.00 uur mag er voorlopig niet meer worden getraind. ,,Het is triest”, zegt hij. ,,Maar niet meer trainen betekent niet meer voetballen. Dat kan niet anders. We moeten voorlopig stoppen met de competitie.”

,,Voor het betreffende tijdstip trainen is niet haalbaar”, aldus Van Olffen. ,,De jeugd zit dan nog op school, de senioren zijn aan het werk. Misschien dat er voor heel jonge kinderen nog iets te regelen is, als ze bijvoorbeeld woensdagmiddag vrij zijn. Maar dan moeten clubs daar nu snel hun organisatie op aanpassen, vrijwilligers regelen en trainers beschikbaar hebben. Dat is uiteraard ook een hele klus. Een gemakkelijke oplossing is er momenteel niet.”

Van Olffen bestrijdt niet de noodzaak van de maatregelen. ,,Dat heb ik nooit gedaan. Ik ben in dat opzicht geen deskundige, al denk ik dat het van belang is dat iedereen zoveel mogelijk blijft bewegen. Maar dat kan ook buiten de competities om. Organiseer zelf dingen, misschien kun je voetballen tegen een club uit de buurt, zodat de reisafstanden beperkt blijven. Zoek naar alternatieven. Het is ook belangrijk te blijven kijken naar wat wel kan.”

ZAALVOETBAL De KNVB liet vrijdagavond al weten alle scenario’s per categorie in kaart te gaan brengen en zal komende week een besluit nemen. ,,Wat wel al helder is, is dat de competities in het zaalvoetbal na het komend weekend moeten worden stilgelegd omdat deze wedstrijden in de avonduren worden gespeeld. Alleen de Eredivisie zaalvoetbal mannen en vrouwen kunnen doorgaan omdat sportbreed de topcompetities wel zijn toegestaan”, aldus de voetbalbond.

advertentie
advertentie
Afbeelding
GVVV-speler Quincy Veenhof kan niet wachten om te beginnen 1 uur geleden
Afbeelding
Invalster Holkenborg zwemt met estafetteploeg naar vijfde plaats 5 uur geleden
Afbeelding
DOVO en GVVV loten thuiswedstrijd in kwalificatie KNVB Beker 6 uur geleden
Afbeelding
Van de Zandschulp verliest in Cincinnati van nummer 1 Medvedev 7 uur geleden
Afbeelding
Competitie-indelingen voor vrouwen VRC en Merino’s bekend 22 uur geleden
Afbeelding
Yannick Zeeman ziet gemotiveerd DOVO: ‘Maar we moeten ook realistisch zijn’ 16 aug, 10:30
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 33 16 aug, 07:00