Afbeelding
Ted Walker

‘We moeten voorlopig stoppen met competitievoetbal’

Voetbal

VEENENDAAL (ANP) De Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen wil dat de KNVB de competitie stillegt na de vrijdagavond aangekondigde maatregelen van het kabinet ter bestrijding van het coronavirus. Dat zegt Ben van Olffen, voorzitter van de organisatie. Na 17.00 uur mag er voorlopig niet meer worden getraind. ,,Het is triest”, zegt hij. ,,Maar niet meer trainen betekent niet meer voetballen. Dat kan niet anders. We moeten voorlopig stoppen met de competitie.”

,,Voor het betreffende tijdstip trainen is niet haalbaar”, aldus Van Olffen. ,,De jeugd zit dan nog op school, de senioren zijn aan het werk. Misschien dat er voor heel jonge kinderen nog iets te regelen is, als ze bijvoorbeeld woensdagmiddag vrij zijn. Maar dan moeten clubs daar nu snel hun organisatie op aanpassen, vrijwilligers regelen en trainers beschikbaar hebben. Dat is uiteraard ook een hele klus. Een gemakkelijke oplossing is er momenteel niet.”

Van Olffen bestrijdt niet de noodzaak van de maatregelen. ,,Dat heb ik nooit gedaan. Ik ben in dat opzicht geen deskundige, al denk ik dat het van belang is dat iedereen zoveel mogelijk blijft bewegen. Maar dat kan ook buiten de competities om. Organiseer zelf dingen, misschien kun je voetballen tegen een club uit de buurt, zodat de reisafstanden beperkt blijven. Zoek naar alternatieven. Het is ook belangrijk te blijven kijken naar wat wel kan.”

ZAALVOETBAL De KNVB liet vrijdagavond al weten alle scenario’s per categorie in kaart te gaan brengen en zal komende week een besluit nemen. ,,Wat wel al helder is, is dat de competities in het zaalvoetbal na het komend weekend moeten worden stilgelegd omdat deze wedstrijden in de avonduren worden gespeeld. Alleen de Eredivisie zaalvoetbal mannen en vrouwen kunnen doorgaan omdat sportbreed de topcompetities wel zijn toegestaan”, aldus de voetbalbond.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: SKF naar bekend terrein voor wedstrijd die moet leiden tot handhaving in eredivisie 3 uur geleden
Afbeelding
Groot verdriet bij GVVV om overlijden van Jan Spies 3 uur geleden
Alle gedecoreerden bij elkaar.
Lintje voor vrijwilligers uit de Veense sportwereld; in totaal 17 Koninklijke onderscheidingen in Veenendaal 5 uur geleden
Afbeelding
Ron van Stokkum ontvangt lintje: van pen en papier naar Koninklijke Onderscheiding 5 uur geleden
Nettie Croes loopt al meer dan vijftig jaar rond bij SKF. ,,De tijd is voorbij gevlogen!"
De Vrijwilliger: Nettie Croes is een halve eeuw SKF'er: 'Het is belangrijk om nieuwe leden goed te verwelkomen' 8 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 10 uur geleden
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede gisteren