De G-Korfbal clinic bij SKF was een groot succes
De G-Korfbal clinic bij SKF was een groot succes Robbert Strelitski

‘Deze clinic is het bewijs dat het G-korfbal steeds meer begint te leven’

Korfbal

VEENENDAAL SKF is sinds afgelopen augustus gestart met G-korfbal. G-korfbal is korfbal voor mensen met een beperking, bijvoorbeeld ADHD, autisme, niet aangeboren hersenletsel en mensen met een verstandelijke beperking. Initiatiefneemsters Marloes van Mil, Marlous Strelitski en Petra Postma zijn namens SKF met enthousiasme bezig om het aangepaste korfbal op de kaart te zetten.

door Job Boers 

De club heeft al verschillende activiteiten georganiseerd waaronder een clinic die op 15 oktober werd gegeven door Dolf Nijbroek, korfbaladviseur van de KNKV. Volgens mede-initiatiefneemster Petra Postma begint het steeds meer te leven binnen én buiten de club. ,,Nadat we eerder een mooie demonstratiewedstrijd hebben georganiseerd, was het heel erg waardevol dat Dolf (Nijbroek) een clinic heeft gegeven aan de spelers en trainers van het G-korfbalteam. De spelers kwamen vol enthousiasme aan en waren onder de indruk van de wedstrijden en de gezelligheid op de zaterdag bij SKF’’, aldus Petra.

STEEDS MEER GEWEND Tijdens de clinic werden er volgens de mede-initiatiefneemster verschillende oefeningen gedaan die een succes bleken te zijn. ,,We zijn nog niet zo lang geleden begonnen en daardoor is het in deze fase het belangrijkste dat de spelers, trainers en begeleiders elkaar beter leren kennen. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat iedereen van elkaar weet wat ze van elkaar mogen verwachten, deze clinic was daar perfect voor om het hele team dichterbij elkaar te krijgen’’, vertelt Petra die al zeven jaar actief is bij SKF.

Ze vervolgt enthousiast met praten over de andere onderdelen die gedurende de clinic aan bod kwamen. ,,Voor beginnende korfballers is het belangrijk om vertrouwen te krijgen hoe ze met een korfbal om moeten gaan, waardoor het werken aan de balvaardigheid heel erg fijn is. Tijdens de clinic gaf Dolf hier erg leerzame en nuttige tips over en je merkte aan iedereen dat het met enthousiasme ontvangen werd’’, geeft de Veenendaalse aan die er nog aan toevoegt dat er veel blije momenten waren tijdens de clinic. 

,,We hebben natuurlijk ook oefeningen gedaan om in de korf te scoren en dat is meerdere malen gelukt! Het was heel leuk om te zien dat het onze korfballers lukte, vervolgens raakten wij als begeleidingsteam enthousiast van de blijdschap bij hen’’, geeft een glimlachende Petra aan. 

(de tekst gaat onder de foto verder)


Famke de Jong legt een oefening uit aan speler Simon. - Robbert Strelitski

ER WORDEN MOOIE STAPPEN GEZET Naast alle oefeningen die gegeven werden, was het ook tijd voor het team om een echt partijtje korfbal tegen elkaar te spelen. ,,Het is voor iedereen leuk om met verschillende oefeningen bezig te zijn, maar we hebben een hele enthousiaste en gemotiveerde groep die ook graag een partijtje wilde spelen. Het was natuurlijk even afwachten hoe dat ging maar dat ging erg goed. Dat kwam ook voornamelijk doordat de spelers zich steeds vertrouwder voelen met elkaar en plezier hebben. Uiteindelijk is het bij deze doelgroep heel erg belangrijk om niet te snel stappen te willen zetten maar juist te focussen op het plezier. Met het plezier zit het goed waardoor we de aankomende periode weer nieuwe stappen kunnen zetten.’’

HET SMAAKT NAAR MEER Gedurende de training hebben de trainers veel tips gekregen en daardoor zijn er volgens Petra weer nieuwe inzichten ontstaan om het G-korfbal verder te ontwikkelen. ,,We beseffen dat we nog in de beginfase zitten, maar als je ziet dat iedereen enthousiast is, dan is dat al een mooie start. Tevens gaf Dolf aan dat SKF een club is met veel potentie om het G-korfbal goed te laten verlopen, dat is dus ook erg fijn om te horen’’, sluit Petra af.

Als afsluiting van de ochtend werd er gezamenlijk nog iets gedronken in de kantine en werd er uitgekeken naar de eerste zaaltrainingen die na de herfstvakantie starten, de trainingen buiten zijn namelijk voorbij. 

SKF is nog op zoek naar enthousiaste G-korfballers. Ben of ken jij iemand die het leuk zou vinden om mee te doen? Dan is het mogelijk om drie keer gratis mee te doen met een proeftraining op woensdag van 19.00 tot 20.00 uur. Je kunt je opgeven door te mailen naar gkorfbal@skfkorfbal.nl 


Dolf Nijbroek, korfbaladviseur van de KNKV, met speelster Sara. - Robbert Strelitski

advertentie
advertentie
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 2 uur geleden
Afbeelding
Johan Blad stopt als bestuurslid DOVO 16 uur geleden
Afbeelding
Lucas Goené loopt leerzame NK Cross: ‘Het was me een wedstrijdje wel’ 17 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 18 uur geleden
Afbeelding
Schoofs en Visscher komen elkaar niet tegen in finale Kyotec Open 19 uur geleden
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 22 uur geleden
Afbeelding
The Dance Center behaalt mooie resultaten op tweede wedstrijd: ‘We zijn super trots’ 23 uur geleden