Afbeelding
@tedxmedia

Regen kan de pret niet drukken bij sfeervolle Veenendaal City Run

Atletiek

VEENENDAAL Een record aantal van tweeduizend deelnemers heeft vrijdagavond meegedaan aan de Veenendaal City Run. De regen kwam bij tijd en wijlen met bakken uit de lucht, maar het kon de pret zeker niet drukken.

Organisator Sportservice Veenendaal had weer een mooie route uitgezet midden in het centrum van Veenendaal. Met begeleidende muziek en een goede warming-up voor aanvang van de wedstrijden werden de deelnemers klaargemaakt voor hun races. Publiek had zich in groten getale langs het parcours opgesteld en dus was het ook deze editie weer een feestelijk geheel met veel licht en geluid.

UITSLAGEN

Er waren drie afstanden, de Kwink Kidsrun van 1,3 kilometer, de 2,5 kilometer en de 5 kilometer. Bij de Kidsrun waren twee groepen: 2-7 jaar en 8-12 jaar. En bij de 2,5 kilometer was een aparte groep voor de deelnemers van (s)Coolrunning. Hieronder de uitslagen per categorie.

5 KM Op de langste afstand van de avond was de winst bij de mannen voor Bart Uiterwijk. Hij liet Tom van der Eijk en Dirc Olde achter zich. Bij de vrouwen won Lot Bouman, voor Janinka Verhage en Rosanne Bakker.

2,5 KM Bij de 2,5 kilometer was bij de jongens de winst voor Matthijs Karels. Sherick Laurant werd tweede en Jelle Duim derde. Bij de meisjes was de winst voor Evi van Koorten, voor Tessa Guijt en Ilse van Rikxoort. Kijk hieronder voor de uitslagen van (s)Coolrunning.

KIDSRUN De kidsrun in de categorie 2-7 jaar werd bij de meisje gewonnen door Maya Zieniewicz, voor Isa Noorlandt en Yara Geutjes. Bij de jongens 2-7 jaar was de winst voor Seph Wolsing, Finn Hendriks werd tweede en Zakariya el Aidi werd derde.

In de categorie 8-12 jaar bij de meisjes won Caitlynn Thompson, Floortje Beekhuizen werd tweede en Feline Rappoldt derde. Bij de jongens was de winst voor Déon Ebben, voor Kyron Stok en Rens Innemee.

(S)COOLRUNNING

Voor middelbare scholieren was er een speciaal klassement. De afgelopen weken hebben tweedeklassers van de vier middelbare scholen in Veenendaal meegedaan met het programma (s)Coolrunning. Daarvoor kregen ze onder meer een clinic bij VAV. Vanuit de vier scholen deden 447 leerlingen vrijdagavond uiteindelijk mee met de Veenendaal City Run, van wie er 237 deelnamen aan het (s)Coolrunning klassement.

De snelste tijd bij de meisjes werd neergezet door Charlotte Lodder, voor Lindsay Voerman en Anne Koops. Bij de jongens was Tim van Barneveld de snelste. Micha van Vliet en Mick van Amstel completeerden de top drie.

Kijk hier voor alle uitslagen van de Veenendaal City Run 2023.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
Afbeelding
Voormalig voorzitter De Merino's, Baptist Meerssman, overleden: 'Een icoon in onze vereniging' 3 uur geleden
Afbeelding
Eremetaal voor Veenendaalse turnsters Marleen Epskamp en Daantje de Vries 7 uur geleden
Afbeelding
DOVO-doelman Van den Dam verlengt met twee seizoenen 29 nov., 13:22
Afbeelding
Veenendaalse clubs halen bijna 90.000 euro op met Grote Clubactie 29 nov., 08:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 28 nov., 15:13
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 28 nov., 12:06
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 28 nov., 07:00