Afbeelding
Ted Walker

Record aantal deelnemers voor Veenendaal City Run

Atletiek

VEENENDAAL De Veenendaal City Run is volledig uitverkocht. Een record aantal van bijna tweeduizend deelnemers doet vrijdag 13 oktober mee aan de sfeervolle run door het centrum van Veenendaal. ,,We mogen enorm trots zijn op zo’n aantal deelnemers. We merken echt dat het evenement helemaal past bij Veenendaal. Mensen vinden het fantastisch om deel te nemen en in het bijzonder zie je dat veel bij de Kidsrun”, vertelt Sjoerd van Stokkum van Sportservice Veenendaal.

De Veenendaal City Run is ,,een Funrun vol licht en geluid” dwars door Winkelstad Veenendaal. De organisatie ligt in handen van Sportservice Veenendaal met als doel om zoveel mogelijk mensen met plezier in beweging te krijgen. Het plezier zit hem in de verschillende vormen van entertainment, licht- en geluidseffecten langs de route. Sportservice Veenendaal vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen en biedt daarom drie verschillende afstanden aan: de 1,3 kilometer lange Kwink Kidsrun, de 2,5 kilometer en 5 kilometer.

Tijdens de Veenendaal City Run sluiten leerlingen uit de tweede klas van de vier middelbare scholen uit Veenendaal het project (s)Coolrunning af. Zij zijn in de weken voorafgaand aan de loop tijdens bewegingsonderwijs bezig geweest met hardlopen en het opbouwen van conditie. Ook een training op de baan bij de atletiekvereniging (VAV) is onderdeel van dit programma. Als afsluiter lopen zij samen met hun schoolgenoten de Veenendaal City Run.

Kijk hier voor het programma van de Veenendaal City Run.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Voormalig voorzitter De Merino's, Baptist Meerssman, overleden: 'Een icoon in onze vereniging' 2 uur geleden
Afbeelding
Eremetaal voor Veenendaalse turnsters Marleen Epskamp en Daantje de Vries 7 uur geleden
Afbeelding
DOVO-doelman Van den Dam verlengt met twee seizoenen 29 nov., 13:22
Afbeelding
Veenendaalse clubs halen bijna 90.000 euro op met Grote Clubactie 29 nov., 08:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 28 nov., 15:13
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 28 nov., 12:06
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 28 nov., 07:00