De leerlingen gaan onder meer op de atletiekbaan van VAV aan de slag met hardlopen.
De leerlingen gaan onder meer op de atletiekbaan van VAV aan de slag met hardlopen. VAV

Honderden Veenendaalse leerlingen doen mee aan (s)Coolrunning ter voorbereiding aan Veenendaal City Run

Atletiek

VEENENDAAL Bijna duizend leerlingen hebben dit jaar meegedaan aan hardloop-clinics bij de Veenendaalse Atletiek Vereniging (VAV). De clinics zijn onderdeel van het project (s)Coolrunning. De deelnemers zijn tweedejaars leerlingen van de Veenendaalse middelbare scholen Het Perron, Rembrandt College, Ichthus College en CLV.

Het project (s)Coolrunning is een samenwerking tussen de Gemeente Veenendaal, Staatsbosbeheer, Veenendaalse Atletiek Vereniging (VAV), de vier VO-scholen en Sportservice Veenendaal. Binnen dit project gaan alle leerlingen van de tweede klas van het voortgezet onderwijs in de periode tussen de zomer- en de herfstvakantie aan de slag met hardlopen.

EIGEN TEMPO KIEZEN

,,Doel is om op te trainen naar het hardlopen van 2,5 kilometer”, legt Harm Jan van Ginkel van Sportservice Veenendaal uit. ,,Hiervoor is het vooral van belang dat leerlingen een tempo kiezen dat ze zelf vol kunnen houden en dat er door de weken heen progressie is te zien in conditie en tempo.”

Binnen de lessen bewegingsonderwijs wordt hier aandacht aan besteed. Voor iedere klas wordt er, binnen de weken van het project, gezocht naar een moment om een clinic te volgen bij VAV. Dit is dan de invulling van een les bewegingsonderwijs.

(de tekst gaat onder de foto verder)


Bij de Veenendaal City Run is een speciaal onderdeel voor de leerlingen die hebben meegedaan aan (s)Coolrunning. - Foto: Arjenne Niessink

Van Ginkel: ,,Vanuit Staatsbosbeheer wordt ieder jaar toestemming gegeven om gedurende de projectperiode een route door het bos uit te zetten. Scholen kunnen deze route gebruiken om een testloop van 2,5 kilometer te doen, of desgewenst ook op deze route het project afsluiten. Vanuit Sportservice Veenendaal wordt dit project gefaciliteerd en ondersteund. Wij houden de contacten met de diverse partijen om te zorgen dat de randvoorwaarden aanwezig zijn om dit programma weer uit te kunnen voeren.”

VEENENDAAL CITY RUN

Bij de Veenendaal City Run, dit jaar op vrijdag 13 oktober, is er op de 2,5 kilometer-afstand een aparte start voor alle leerlingen die hebben meegedaan aan het project (s)Coolrunning. ,,Hier kunnen zij zich sportief meten met hun leeftijdgenoten van de diverse scholen. Binnen de school worden er afspraken gemaakt over welke leerlingen mee moeten doen. Iedere leerling is uitgenodigd en mag zich inschrijven. Diverse groepen van bijvoorbeeld sportklassen worden verplicht om deel te nemen.”

Vanuit de vier scholen doen 447 leerlingen uiteindelijk mee met de Veenendaal City Run. Bij de 2,5 kilometer is er een apart klassement voor (s)Coolrunning waar 237 leerlingen aan deelnemen.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Voormalig voorzitter De Merino's, Baptist Meerssman, overleden: 'Een icoon in onze vereniging' 3 uur geleden
Afbeelding
Eremetaal voor Veenendaalse turnsters Marleen Epskamp en Daantje de Vries 7 uur geleden
Afbeelding
DOVO-doelman Van den Dam verlengt met twee seizoenen 29 nov., 13:22
Afbeelding
Veenendaalse clubs halen bijna 90.000 euro op met Grote Clubactie 29 nov., 08:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 28 nov., 15:13
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 28 nov., 12:06
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 28 nov., 07:00