Zevenheuvelenloop
Zevenheuvelenloop ANP / Piroschka van de Wouw

Veenendaals feestje bij de Zevenheuvelenloop: ‘Wat een mooi evenement’

Atletiek

VEENENDAAL Het Zevenheuvelen parcours wordt beschouwd als één van de mooiste van Nederland en trekt al jaren duizenden lopers uit binnen- en buitenland naar Nijmegen. Het blijkt ook een populaire wedstrijd te zijn voor Veenendalers. 

Door Job Boers

Gister deden er namelijk 82 Veenendalers mee op de 15km afstand waaronder 18 atleten van VAV. In totaal deden er 14.382 deelnemers in Nijmegen mee. Aart van Steenbergen was de snelste Veenendaalse man met een schitterende tijd van 51:15. 

Djanne van der Schaaf was de snelste Veenendaalse vrouw met een erg goede tijd van 01:04:43. Ze was erg blij met haar resultaat. ,,Ik ben echt heel erg tevreden met mijn gelopen tijd. De langere afstanden zijn nog steeds relatief nieuw voor mij aangezien ik vroeger altijd atletiek (verspringen) heb gedaan. Dit is dus heel wat anders’’, aldus Djanne die genoten heeft van de hele entourage om de wedstrijd heen. ,,Het is heel gaaf om met zoveel mensen tegelijk deel te nemen aan een evenement.’’

*Update zaterdag 26 november:
De snelste mannelijke deelnemer uit Veenendaal was Bart Uiterwijk met een tijd van 51.09. De snelste Veenendaalse vrouwelijke deelneemster was Karin Nieuwenhuijsen die de Zevenheuvelenloop uitliep in een tijd van 54.06.

Naast van Steenbergen en van der Schaaf finishten onder andere de VAV-atleten Wilfred Bruil, Karin Brinkman, Sander Wallet, Paula Drost, Edwin Davelaar, Nienke Boerma en Stef van der Schaaf.

Van de 82 Veenendalers hebben onder andere de volgende atleten de Zevenheuvelenloop uitgelopen; Marcel van Veldhuizen, Karin Inkenhaag, Dieter Sneyders, Jacobien van Holland, Christiaan van Capelleveen, Elke Jansen, Rian Rosendaal en Daphne Davelaar.

NIEUW PR Voor van Steenbergen was het een zeer geslaagde dag gister ondanks de niet optimale weersomstandigheden. Hij is tevreden over het verloop van zijn race. ,,Het waren inderdaad koude omstandigheden maar ik was gelukkig weer binnen voordat het begon te regenen. Ik heb echt lekker gelopen ondanks dat de eerste twee kilometer zigzaggend waren. Aan de start stond ik te ver achteraan maar dat heb ik snel veranderd. Met mijn uiteindelijke tijd van 51:15 heb ik een mooie tijd neergezet én een nieuw PR gelopen. Ik moet nu deze vorm meenemen naar de halve marathon in Linschoten in december waar ik een tijd van 01:12 wil neerzetten om ook op de halve een nieuw PR te halen’’, aldus de gemotiveerde atleet die zijn resultaat van gister en de wedstrijd in Linschoten als een mooie kers op de taart ziet voor zijn goede seizoen.


Aart van Steenbergen was de snelste Veenendaalse man - NN Zevenheuvelenloop

MOOIE STAPPEN GEZET Aangezien het lopen van de lange afstanden nog even wennen is voor van der Schaaf, is het extra knap dat het zo voortvarend is gegaan. ,,Als het trainen voor dit soort resultaten zorgt, dan is dat echt heel leuk. Ik had van tevoren wel een plan bedacht maar vanaf het begin liep het al voorspoediger dan ik had bedacht. Het motiveerde mij enorm nog net even wat harder te lopen, dat het dan ook lukt, is gewoon super’’, vertelt de blije atlete die ook deelneemt aan de BVC circuit wedstrijden. 

Met de motivatie zit het goed bij haar aangezien ze erover nadenkt om komende zondag uit te komen op de Horaloop in Ede en begin volgend jaar een halve marathon wilt lopen. ,,In juli heb ik voor het eerst een halve marathon gelopen en na gisteren heb ik er vertrouwen in dat dat nog harder kan én moet. Daarnaast start ik volgend seizoen voor het eerst in de triatloncompetitie. Er zijn dus voldoende wedstrijden om naar uit te kijken het komende jaar’’, vertelt de gemotiveerde atlete die sinds september lid is van de triatlonvereniging VZC.


Djanne van der Schaaf was de snelste Veenendaalse vrouw - NN Zevenheuvelenloop

EERSTE GROOTSCHALIGE HARDLOOPWEDSTRIJD Stef van der Schaaf heeft de wedstrijd als erg leuk ervaren en bestempelt het als een mooi evenement. ,,Het was mijn eerste grootschalige hardloopwedstrijd, ik wist niet exact wat ik moest verwachten maar het verliep allemaal soepel door een goede organisatie. Het smaakt zeker naar meer’’, vertelt van der Schaaf.

Hij eindige als zevende VAV-atleet en als twaalfde Veenendaler, zijn vrouw Djanne eindigde als tiende VAV’er. ,,Achteraf gezien hadden we ons met een iets te voorzichtige tijd opgegeven waardoor we veel mensen hebben ingehaald met zo nu en dan ook wat slalommen. Naast dat het voor extra meters lopen zorgt, was het ook wel weer motiverend om steeds mensen in te blijven halen. Dat was eigenlijk tot het einde zo, het voelde vast beter dan steeds ingehaald worden. Al met al was het een topdag’’, aldus de Veenendaler die blij was met de mooie delegatie van de Veenendaalse Atletiek Vereniging.

GEMOTIVEERDE EINDSPRINT Christiaan van Capelleveen sport bijna elke dag, hij loopt vijf á zes keer per week wat hij aanvult met wielrennen en krachttraining. Hij heeft een goed gevoel aan de wedstrijd overgehouden nadat hij in 2017 de wedstrijd ook al had gelopen. ,,In 2017 trainde ik minder en was mijn tijd 1:09:37 waar ik toen nog blij mee was. Het ging deze editie hartstikke goed. Ik wilde onder het uur finishen en dat is, met een eindsprint, gelukt; 59:55! De weersomstandigheden vielen uiteindelijk ook wel mee, de regen viel later op de middag en met windkracht twee was het goed te doen’’, aldus van Capelleveen die op 11 december mee doet aan de bruggenloop in Rotterdam waar hij wederom uitkomt op de 15 km.

KILOMETERS IN DE BENEN Marcel van Veldhuizen liep twee weken geleden nog de marathon van New York. Hij finishte in Nijmegen met een tijd van 01:14:01. ,,Ik heb boven verwachting gelopen nadat ik twee weken geleden nog de New York Marathon liep. We hebben geluk gehad met maar een paar regendruppels onderweg. Het was wel fris maar na een paar kilometer was ik al lekker warm gelopen. Al met al was het een geslaagde tocht’’, geeft van Veldhuizen aan die met deze wedstrijd ook de 2000 km voor het jaar heeft vol gemaakt.

Daphne Davelaar vertelde ons vorige week over haal doelen waarbij een goede tijd op de Zevenheuvelenloop een tussendoel was. Ze kijkt tevreden terug op haar race. ,,Ik heb fantastisch gelopen ondanks dat het koud en nat was. Ik heb lekker en comfortabel kunnen doorlopen op een steady tempo. Ik ben super blij met de uitslag en mijn benen voelen vandaag goed. Ik heb een klein beetje last van een knie met traplopen maar dat mag de pret niet drukken. Even rustig aan doen en herstellen, op naar de volgende uitdaging!’’, geeft de tevreden Daphne aan die de wedstrijd op karakter heeft uitgelopen.

Rian Rosendaal zette een mooie tijd neer van 1:15:47 en was daar content mee nadat hij de afgelopen maanden aan verschillende wedstrijden had meegedaan. ,,Het was mijn eerste Zevenheuvelenloop, ik deed mee vanwege het uitdagende parcours. Ik train regelmatig en ik heb meerdere wedstrijden gelopen dit jaar, onder andere de Dam tot Damloop en de Singelloop in Utrecht begin oktober. Het was een prima loop ondanks het mindere weer’’, sluit de fanatieke loper af.

Via deze link zijn alle uitslagen van de wedstrijd terug te vinden. Zaterdagavond hebben ook twintig Veenendalers de Zevenheuvelennacht gelopen.

Aart van Steenbergen
Afbeelding
Stef van der Schaaf
Djanne van der Schaaf
Marcel van Veldhuizen
Rian Rosendaal
Christiaan van Capelleveen
Daphne Davelaar
advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: SKF naar bekend terrein voor wedstrijd die moet leiden tot handhaving in eredivisie 4 uur geleden
Afbeelding
Groot verdriet bij GVVV om overlijden van Jan Spies 4 uur geleden
Alle gedecoreerden bij elkaar.
Lintje voor vrijwilligers uit de Veense sportwereld; in totaal 17 Koninklijke onderscheidingen in Veenendaal 6 uur geleden
Afbeelding
Ron van Stokkum ontvangt lintje: van pen en papier naar Koninklijke Onderscheiding 6 uur geleden
Nettie Croes loopt al meer dan vijftig jaar rond bij SKF. ,,De tijd is voorbij gevlogen!"
De Vrijwilliger: Nettie Croes is een halve eeuw SKF'er: 'Het is belangrijk om nieuwe leden goed te verwelkomen' 10 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 11 uur geleden
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 25 apr, 16:21