Daphne tijdens de Singelloop Utrecht
Daphne tijdens de Singelloop Utrecht Marathon Photos Live

Daphne Davelaar daagt zichzelf elke dag uit: ‘Als ik een doel stel, dan haal ik die ook’

Overig

VEENENDAAL Aankomende zondag staat voor Daphne Davelaar de Zevenheuvelenloop op het programma. Het is voor de sportieve Veenendaalse een goede conditionele graadmeter én ter voorbereiding op 2023. ,,Ik wil volgend jaar elke maand aan een wedstrijd deelnemen’’, aldus Davelaar die in oktober de Strong Viking Run voltooide én de Utrechtse Singelloop uitliep.

Door Job Boers

KLEINE DOELEN ZORGEN VOOR GROOT RESULTAAT Tussentijdse testen zijn voor Davelaar belangrijk om vooruitgang te boeken. De zogenoemde ‘marginal gains’ methode werkt voor haar. ,,Ik stel mezelf altijd realistische doelen en om die te behalen, zijn tussentijdse meetmomenten belangrijk voor me. Ik heb de afgelopen maanden goed getraind al heeft een corona besmetting voor een kleine onderbreking gezorgd. De afgelopen twee weken heb ik weer goede progressie geboekt. Om voor een langdurig resultaat én progressie te zorgen, geloof ik in het zetten van kleine stappen. Komende zondag loop ik de wedstrijd op karakter uit om vervolgens door te pakken’’, aldus de fanatiekeling die zes keer per week sport.

Voor elke dag die je krijgt, mag je dankbaar zijnALTIJD AAN STAAN De concept designer geniet van het creatieve aspect in haar werk. Naast de voldoening die ze uit haar werk haalt, hoort sporten bij haar dagelijkse levensstijl. ,,Na mijn werk ga ik gelijk door om te sporten. Ik gebruik sport als een ontspannende uitlaatklep. Op mijn werk maak ik klanten blij, sporten maakt mij blij en het geeft me veel voldoening’’, vertelt ze glimlachend.

Voor Davelaar is het belangrijk dat elke dag waardevol is geweest. De optimistische vrouw beschrijft het inspirerend. ,,Voor elke dag die je krijgt, mag je dankbaar zijn. Met die mindset sta ik op en ga ik naar bed, mede omdat het belangrijk is dat je plezier haalt uit wat je doet. Naast mijn werk, sport, mijn partner en familie, help ik ook anderen met voeding en gezondheid als voedingscoach omdat ik het belangrijk vind dat anderen lekker in hun vel en mindset zitten. In combinatie met sporten is dit echt mijn passie en wil ik anderen motiveren, inspireren en hier de nodige handvaten voor geven. Ja, ik geloof erin dat je elke dag een betere versie van jezelf kan zijn’’, aldus de gemotiveerde Davelaar.

(Tekst gaat onder de foto verder)
Daphne is gefocust tijdens een training - Romy van Kruistum

CROSSFIT ADRENALINE Met zes trainingen per week, met een focus op crossfit, staat zondag als hardloop dag gemarkeerd. ,,Na een intensieve week is het fijn om af te sluiten met een hardloopronde. Met deze ‘actieve rust’, prikkel ik mijn lichaam maar ga ik niet tot het gaatje. Dat doe ik al met crossfitten voor mijn korte uithoudingsintensiteit, met hardlopen verbeter ik mijn langdurige conditie intensiteit’’, geeft Davelaar aan die in 2018 begon met CrossFit en het omschrijft als verslavend vanwege de sfeer, community en de adrenaline die bij haar los komt.

Dat ze alles uit haar sport haalt, liet ze in augustus in Ahoy zien tijdens de finales van de Arena Throwdown. Daar werd ze 28e van de 76 vrouwen in haar categorie.

Als de wedstrijddatum staat, dan verschuift die niet en zijn er geen excuses om niet deel te nemen

UITSPREKEN VAN DOELEN Met een actieve levensstijl en door persoonlijke doelen uit te spreken, heeft ze de afgelopen jaren veel progressie geboekt in haar fitheid en mindset. ,,Ik krijg er energie van om een uitdaging in het vooruitzicht te hebben. Ik leef heel erg naar wedstrijden toe. Als de wedstrijddatum staat, dan verschuift die niet en zijn er geen excuses om niet deel te nemen. In april wil ik weer de halve marathon lopen voor het KWF en door het nu uit te spreken, sta ik er en zet ik een mooie tijd neer’’, vertelt ze vastberaden.

Zondag staat eerst nog de Zevenheuvelenloop op de planning waar Davelaar naar uitkijkt. ,,Het is een uitdagend parcours in een schitterende omgeving, dat motiveert al. Ik heb goede trainingsmaanden achter de rug en ondanks de kleine tegenslag, ga ik een goede tijd neerzetten die ik in december bij een volgende wedstrijd weer ga verbeteren. Dat is mijn doel en als ik een doel stel, haal ik die ook’’, sluit de ambitieuze Davelaar af.

Daphne is gefocust tijdens een oefening
advertentie
advertentie
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 3 uur geleden
Afbeelding
Johan Blad stopt als bestuurslid DOVO 17 uur geleden
Afbeelding
Lucas Goené loopt leerzame NK Cross: ‘Het was me een wedstrijdje wel’ 18 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 18 uur geleden
Afbeelding
Schoofs en Visscher komen elkaar niet tegen in finale Kyotec Open 20 uur geleden
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 23 uur geleden
Afbeelding
The Dance Center behaalt mooie resultaten op tweede wedstrijd: ‘We zijn super trots’ gisteren