Afbeelding
Jeroen van den Berg

DOVO-trainer na bizarre uitslag: ‘Beide benen moeten op de grond blijven’

Voetbal

VEENENDAAL ,,Deze wedstrijd heeft ons geld gekost”, lachte Scott Calderwood na afloop van het duel tussen DOVO en Ajax (11-0). Twee spelers maakten een hattrick en daardoor werden er twee wedstrijdballen weggegeven. De monsterscore zorgde zaterdagmiddag voor veel lachende gezichten, maar de oefenmeester wil de jubelstemming temperen. ,,We moeten niet gaan zweven nu.”

door Jeroen van der Veer

De vereniging gaf de ballen met alle liefde, want iedereen was in een hosanna-stemming. De Veenendalers wonnen met elf(!) doelpunten verschil van Ajax en daardoor rekenden zij af met de kritiek die al voorzichtig te horen was. DOVO had tot aan zaterdagmiddag slechts 1 punt uit twee duels behaald en dat is te weinig voor een ploeg met grote ambities. ,,Tegen Harkemase Boys hadden we de 0-2 moeten maken, dan hadden we ook met drie of vier doelpunten verschil gewonnen. Dat zit mij nog altijd dwars, al is deze 11-0 overwinning natuurlijk fantastisch.”

WAARDE Het is typisch Calderwood, die niet alleen van het team het uiterste vraagt... maar ook van zichzelf. Natuurlijk had hij genoten zaterdagmiddag, zag hij elf mooie doelpunten en was hij blij met de punten, maar DOVO is er nog lang niet. Hij wil dan ook dat iedereen met beide benen op de grond blijft staan. ,,Pas als we zaterdag winnen, dan heeft deze uitslag waarde. 11-0 is natuurlijk prachtig en ja, ook ik ben heel blij daarmee, maar het zijn en blijven maar drie punten die je ervoor krijgt hé?”

VERTROUWEN Toch lijken de puzzelstukjes steeds meer op zijn plek gevallen. Zo liet Jordie van der Laan zien écht een doelpuntenmachine in de derde divisie te kunnen zijn, toonde Bo van Essen eindelijk waarom Calderwood hem zo graag naar Veenendaal wilde halen en stond het middenveld als een huis. ,,Dat we de nul hebben gehouden, vind ik net zo belangrijk als die doelpunten. Dit geeft zoveel vertrouwen. Natuurlijk is het fijn dat bepaalde spelers zich zaterdag extra hebben laten zien, maar we moeten dit iedere week kunnen opbrengen.”

,,Maar”, zegt hij direct. ,,Maandag gaan we ons weer focussen op de komende wedstrijd. We zijn bezig met een proces en daarbij konden we de overwinning op Ajax goed gebruiken, maar we moeten niet denken dat we er al zijn.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: SKF naar bekend terrein voor wedstrijd die moet leiden tot handhaving in eredivisie 5 uur geleden
Afbeelding
Groot verdriet bij GVVV om overlijden van Jan Spies 5 uur geleden
Alle gedecoreerden bij elkaar.
Lintje voor vrijwilligers uit de Veense sportwereld; in totaal 17 Koninklijke onderscheidingen in Veenendaal 7 uur geleden
Afbeelding
Ron van Stokkum ontvangt lintje: van pen en papier naar Koninklijke Onderscheiding 7 uur geleden
Nettie Croes loopt al meer dan vijftig jaar rond bij SKF. ,,De tijd is voorbij gevlogen!"
De Vrijwilliger: Nettie Croes is een halve eeuw SKF'er: 'Het is belangrijk om nieuwe leden goed te verwelkomen' 10 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 12 uur geleden
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 25 apr, 16:21