Afbeelding
Jeroen van den Berg

Monsterscore voor DOVO; Veenendalers maken elf doelpunten

Voetbal

VEENENDAAL Na twee duels zonder overwinning is DOVO erin geslaagd af te rekenen met de kritische geluiden. Op eigen veld werden de amateurs van Ajax vernederd en was de lach terug op Sportpark Panhuis. Het werd 11-0.

door Jeroen van der Veer

Want zo zonnig was het de laatste paar dagen niet. Aanvoerder Barry Beijer zag een lange schorsing tegemoet en Youri Roseboom werd op non-actief gezet. Toch hadden al deze randzaken geen invloed op de wedstrijd en begon DOVO uitstekend aan het duel. Met de gepasseerde Jasper Waalkens op de bank, was er veel meer stabiliteit op het middenveld en werd Ajax overklast.

Het goede veldspel werd dan ook snel beloond met een treffer. Na een kleine tien minuten gaf Bo van Essen de bal aan Jordie van der Laan, die zijn tweede treffer van het seizoen produceerde. Wie dacht dat DOVO daarna rustig aan zou doen, had het mis. Via Kai Huisman (2x), Niels Willems én Bo van Essen stonden de Veenendalers bij rust al met 5-0 voor.

GEKNAKT Na de onderbreking ging DOVO vrolijk door en wist Huisman ook een assist op zijn naam te zetten. Zijn pass werd op waarde geschat door Van der Laan, die ook zijn tweede van de middag maakte. Ajax was daardoor geknakt en de Amsterdammers leken er vervolgens niet veel zin meer in te hebben. Hierdoor kwam er veel ruimte op het veld en daar wist de thuisploeg wel raad mee. In de 52ste minuut kon Van der Laan zijn hattrick voltooien (7-0) en werd er voorzichtig gedacht aan tien Veenendaalse treffers.

TIEN, TIEN, TIEN Dat was helemaal niet zo’n gekke gedachte, vooral omdat Bo van Essen na een uur spelen de achtste Veenendaalse treffer wist te maken. De supporters begonnen om ‘tien, tien, tien’ te vragen en amper tien minuten daarna was de negende Veenendaalse treffer een feit. Van der Laan maakte zijn vierde en toen Bo van Essen snel de bal uit de goal wilde halen, kwam er een opstootje met de keeper. Laatstgenoemde kreeg zijn tweede gele kaart en moest inrukken.

Tegen tien man was het voor DOVO vervolgens helemaal eenvoudig en de tiende treffer kwam in de tachtigste minuut. Na een pass van de ingevallen Waalkens zorgde Bo van Essen voor de dubbele cijfers. Gino Dix mocht vervolgens ook juichen en zijn treffer betekende de 11-0.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 14 minuten geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 6 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 8 uur geleden
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 12 uur geleden
NK Para-badminton in sporthal de Vallei
Van Gent Finaleweken: Nederlands Kampioenschap para-badminton komende zaterdag in Veenendaal 15 uur geleden
Afbeelding
Koningsspelen in Veenendaal afgelast in verband met slecht weer 17 apr, 15:30
Afbeelding
Tal van sporten op Koningsspelen voor scholieren in Veenendaal 17 apr, 14:05