@tedXmedia

Spitsbergen laat tegenstander alle hoeken van het veld zien: ‘Goed herstel na nederlaag’

Hockey

VEENENDAAL De ene wedstrijd is de andere niet. De hockeymannen van Spitsbergen lieten in de tweede wedstrijd na de winterstop het bezoekende Uitgeest met 8-1 kansloos.

door Eip Janssen

,,Een goede revanche voor de eerste nederlaag na de winterstop tegen Soest. Uitgeest is kennelijk een tegenstander die ons wel ligt. De uitwedstrijd werd ook met 7-0 gewonnen”, steekt speler Douwe Wassink van wal.

GEEN DUBBELE CIJFERS

De Spitsbergen-speler zag dat de gasten al een zeer matige warming-up afwerkten. ,,Dat gaf al de idee dat wij onszelf op scherp moesten zetten. In het eerste kwart nam Spitsbergen al een 4-0 voorsprong. Ik dacht echt aan dubbele cijfers. Maar het tweede kwart was wat moeizamer. We oogden wat minder scherp. Bij een 5-0 stand maakte Uitgeest de bekende ‘eretreffer’: 5-1”, ging Douwe Wassink door.

In de tweede helft werd de stand opgevoerd naar 8-1. ,,Er waren zoveel kansen op dubbele cijfers. Maar de ploeg was minder gretig. Je probeert het samen wel, maar het is in de sport zo dat als je het gaspedaal wat minder hebt ingedrukt, dat herstellen minder goed gaat. Maar de winst was binnen. Dat is toch wat je wilt”, sluit spits Wassink af.

De Spitsbergen doelpunten werden gescoord door: Douwe Wassink (3), Floris Snuiverink en Freek van der Wilt (beiden 2), Lars Snuiverink (1).

De hockeymannen van Spitsbergen nemen in de vierde klasse de vijfde plaats in. Zondag wordt Rijnvliet, voorlaatste in de vierde klasse, in Utrecht bezocht.

Elliot van Rossem knalde de bal tegen de touwen namens 't Speelkwartier.
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 1 uur geleden
Justin Paal Dolorita is komend seizoen speler van ZVC Veenendaal
Van Gent Finaleweken: Justin Paal Dolorita versterkt ZVC Veenendaal; 'Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen met ZVC' 3 uur geleden
Fem van Son schoot zojuist de 1-0 voor Het Baken binnen.
Van Gent Finaleweken: 't Speelkwartier en Het Baken schoolvoetbal kampioen van Veenendaal 4 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Blue Socks wint na spannende strijd in slotfase 22 uur geleden
Redouan Boundati versterkt aankomend seizoen het team van ZVC Veenendaal
Van Gent Finaleweken: Redouan Boundati versterkt ZVC Veenendaal: 'Samen met het team vol voor het kampioenschap gaan' 23 uur geleden
Melanie Bierdrager
Van Gent Finaleweken: Seizoen vrouwen SKF zit erop na verwacht verlies in Den Helder: 'Maar we kunnen hierop voortborduren' gisteren
SV Panter heeft staf voor volgend seizoen rond 28 apr, 09:55