@tedXmedia

Niet de beste start voor Spitsbergen na 2-0 verlies tegen Soest: ‘Duidelijk eerste pot’

Hockey

VEENENDAAL De eerste wedstrijd in de tweede seizoenshelft is niet goed uitgepakt voor de hockeymannen van Spitsbergen. De uitwedstrijd tegen Soest eindigde in een 2-0 verlies. Logischerwijs ook volgens speler Douwe Wassink: ,,Het was duidelijk de eerste pot van het jaar. Het was duidelijk dat we nog maar net weer begonnen zijn,” aldus Wassink.

door Siem van Eck

,,Ongeveer de helft van ons heeft in de wintermaanden nog gehockeyd in de zaal, maar de rest is pas weer anderhalve week aan het trainen. We misten een aantal mannen, hadden daarom ook een andere opstelling en tactiek. Ook onze conditie was niet optimaal. Het eerste kwart ging nog prima, we kregen daar 100% kansen die we hadden moeten benutten. Soest creëerde weinig tot geen kansen, we hadden daar de 0-1 moeten maken.”

,,Het tweede kwart zwakte het wat af, maar zetten we het nog goed voort. Soest kwam beter in hun spel en met een lange klap speelden ze de aanval in de cirkel die de bal erin tipte 1-0. Dat was geen man overboord, alleen de tweede helft was niet sterk. We creëerden niets meer en maakten domme fouten, daar kwam het eruit dat we nog maar net weer begonnen zijn. We kregen in het derde kwart de 2-0 tegen. Soest kreeg meer kansen maar maakte het niet af. Toch is het geen schande tegen de nummer 2 en kunnen we nu weer verder kijken.’’

Justin Paal Dolorita is komend seizoen speler van ZVC Veenendaal
Van Gent Finaleweken: Justin Paal Dolorita versterkt ZVC Veenendaal; 'Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen met ZVC' 50 minuten geleden
Fem van Son schoot zojuist de 1-0 voor Het Baken binnen.
Van Gent Finaleweken: 't Speelkwartier en Het Baken schoolvoetbal kampioen van Veenendaal 1 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Blue Socks wint na spannende strijd in slotfase 20 uur geleden
Redouan Boundati versterkt aankomend seizoen het team van ZVC Veenendaal
Van Gent Finaleweken: Redouan Boundati versterkt ZVC Veenendaal: 'Samen met het team vol voor het kampioenschap gaan' 21 uur geleden
Melanie Bierdrager
Van Gent Finaleweken: Seizoen vrouwen SKF zit erop na verwacht verlies in Den Helder: 'Maar we kunnen hierop voortborduren' 21 uur geleden
SV Panter heeft staf voor volgend seizoen rond 28 apr, 09:55
Byron Burgering
Van Gent Finaleweken: Byron Burgering wordt prof bij FC Den Bosch en verlaat GVVV 27 apr, 12:36