Afbeelding
VZC wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmers VZC succesvol in strijd met ZPC Amersfoort op regiokampioenschappen

Zwemmen

VEENENDAAL In het Valleibad in Veenendaal vonden afgelopen weekend de regionale kampioenschappen wedstrijdzwemmen korte baan plaats. Een wedstrijd waar het vooraf vooral een strijd beloofde te worden tussen ZPC Amersfoort en VZC, waarbij ZPC Amersfoort als grotere vereniging en de huidige nummer twee in de eredivisie de favoriet was. Het was dan ook zaak voor de zwemmers van VZC om zich van hun beste kant te laten zien en de tegenstanders te verrassen met goede tijden en de wil om te winnen.

In een wedstrijd waar alleen korte nummers (50 en 100 meters) en estafettes op het programma stonden, werden de onderdelen in hoog tempo achter elkaar gezwommen. Met weinig tijd tussen de verschillende onderdelen moesten de zwemmers steeds een flinke inspanning leveren en ook nog eens snel zien te herstellen om zich weer concentreren op het volgende onderdeel. 

16 KEER GOUD De zwemmers van VZC hadden dat begrepen en presteerden uitstekend. Op 16 onderdelen wisten ze ZPC Amersfoort en de andere deelnemende verenigingen te verslaan en de gouden medaille te veroveren. Met daarnaast 27 zilveren en 26 bronzen plakken en nog veel meer persoonlijke records konden de VZC-zwemmers terugkijken op een geslaagd kampioenschap. ZPC Amersfoort was weliswaar nog succesvoller met 42 gouden, 33 zilveren en 32 bronzen medailles, maar de VZC’ers kijken nu al vol vertrouwen uit naar de regionale kampioenschappen langebaan, die in mei in het thuisbad van ZPC Amersfoort worden gehouden.

Gouden medailles waren er voor de VZC-zwemmers Bas Mostert, Caitlin Sülter, Thom Delno, Elin Ditewig, Charlotte Woltjes (3x), Rijk Leenders (3x), Bridget Vermeer (2x), Juliëtte Woltjes (2x), Peer Bergman, het meisjes junioren estafetteteam bestaande uit Elin Ditewig, Catilin Sülter, Chiara Lammertink en Juliëtte Woltjes.

SAMENGEVOEGD Zilveren medailles waren er voor de VZC-zwemmers Felix Gepkens, Wesley van Elst, Juliëtte Woltjes (2x), Bridget Vermeer, Rijk Leenders, Tess Panjer, Lasse Schrieken (5x), Thom Delno, Peer Bergman, Caitlin Sülter, Charlotte Woltjes, Vivianne Woltjes, Bas Mostert, Alexandra Gepkens, Bridget Vermeer en de estafetteteams junioren gemengd, dames senioren (2x), jongens junioren (2x), heren senioren en meisjes junioren.

Bronzen medailles waren er voor Peer Bergman (2x), Mathieu Gepkens (2x), Vera van der Meer (3x), Caitlin Sülter (3x), Lasse Schrieken, Elin Ditewig, Charlotte Woltjes, Bridget Vermeer (2x), Bas Mostert (2x), Thom Delno, Tess Panjer (2x), Felix Gepkens, Alexandra Gepkens en de estafette teams senioren gemengd, junioren gemengd en heren (2x).

Bij deze kampioenschappen werden in de categorieën junioren 1-2, junioren 3-4 en jeugd 1-2 zwemmers van twee verschillende geboortejaren samengevoegd. ,,In veel gevallen werden de medailles door VZC-zwemmers behaald tegen oudere zwemmers wat de prestaties nog meer glans geeft. De zwemmers van VZC staan er goed voor en gaan zich nu richten op de derde competitieronde in Amsterdam op zondag 29 januari en een internationale wedstrijd in Dortmund op vrijdag 3 en zaterdag 4 februari”, aldus de vereniging. 

advertentie
advertentie
Afbeelding
De Merino's huldigt jubilarissen 7 uur geleden
Afbeelding
Warmrijden voor Veenendaal-Veenendaal: win jij een prijs in onze fotowedstrijd? 11 uur geleden
Afbeelding
Zeven leden DOVO benoemd tot lid van verdienste 13 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 5 14 uur geleden
Afbeelding
Geweldige Europese prestaties voor Ebben en Wilschut: 'Het is heel fijn dat het harde werken beloond wordt' 2 feb, 12:03
Afbeelding
GVVV haalt opnieuw verdediger van IJsselmeervogels 2 feb, 11:15
Afbeelding
GVVV haalt ervaren verdediger van IJsselmeervogels 2 feb, 08:29