Het podium van de 400m wisselslag, met Tess Panjer (rechts).
Het podium van de 400m wisselslag, met Tess Panjer (rechts). Kees-Jan van Overbeeke

Vier keer brons voor VZC op NK zwemmen korte baan

Zwemmen

VEENENDAAL De zwemmers van VZC kunnen terugkijken op een geslaagd NK korte baan. In het Hofbad in Den Haag werd afgelopen weekeinde gestreden om de Nederlandse zwemtitels in de categorie jeugd 1&2, senioren 1&2 en senioren open. Met bronzen medailles voor Marjolein Delno, Bridget Vermeer (2x) en Tess Panjer waren er vier podiumplaatsen.

Voor VZC kwamen de jeugdzwemmers Vera van de Meer, Noa Ottens, Alexandra Gepkens, Charlotte WoltjesLasse Schrieken en Wesley van Elst aan de start. Het was voor velen het eerste seizoen dat zij uitkwamen in die jeugdcategorie en ze moesten het dus opnemen tegen hun jaarganggenoten maar ook tegen zwemmers die een jaar ouder zijn.

Bijna allemaal kwamen tot (forse) verbeteringen van hun persoonlijke records. Overall finaleplaatsen zaten er net niet in. Bij een volgende editie moeten ook voor deze jeugdzwemmers finaleplaatsen tot de mogelijkheden behoren.

In de categorie senioren 1&2 kwamen voor VZC Bridget Vermeer en Tess Panjer uit. Vivianne Woltjes completeerde op de tweede dag van dit NK de estafette 4x100M vrije slag. Vermeer had al veel vaker aan NK’s deelgenomen. Panjer nam vorig jaar december pas voor het eerst aan een NK deel. Vermeer behoort tot de jongste jaargang in die categorie, Panjer is een jaar ouder.

Bridget Vermeer wist op haar favoriete schoolslag twee keer het podium te halen. Op zowel de 50M als de 100M schoolslag kreeg zij een bronzen medaille omgehangen. De B-finale van de 200M schoolslag wist zij met een grote voorsprong en overtuigend te winnen in een prachtig persoonlijk record van 2.31.85. Met die tijd zou zij zesde van Nederland in de A-finale geworden zijn.

VERRASSING Tess Panjer zorgde voor de grootste verrassing van dit NK. Op de 800M vrije slag greep zij met een vierde plaats net naast de bronzen medaille. Een dag later wist zij haar zenuwen in bedwang te houden en een degelijke race te zwemmen op de 400M wisselslag. In een tijd van 5.09.03 tikte zij als derde aan.

Ook Marjolein Delno, die haar trainingsarbeid al enige tijd geleden flink heeft teruggeschroefd, wist met al haar ervaring op de 100M wisselslag ook derde te worden in de categorie senioren open.

WEERALARM Op de laatste dag van het NK wisten Bridget Vermeer en Marjolein Delno zich te plaatsen voor de finale van de 100M schoolslag. Tess Panjer wist zich in de finale te zwemmen op de 400M wisselslag. Die finales werden echter niet gezwommen. Het weeralarm zorgde ervoor dat de organisatie van het NK besloot de laatste finalesessie te annuleren. Op die manier konden alle zwemmers, coaches en supporters op tijd huiswaarts keren.

Het podium van de 200m schoolslag, met Bridget Vermeer (rechts).
Het podium van de 100m wisselslag, met Marjolein Delno (rechts).
Elliot van Rossem knalde de bal tegen de touwen namens 't Speelkwartier.
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 9 uur geleden
Justin Paal Dolorita is komend seizoen speler van ZVC Veenendaal
Van Gent Finaleweken: Justin Paal Dolorita versterkt ZVC Veenendaal; 'Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen met ZVC' 11 uur geleden
Fem van Son schoot zojuist de 1-0 voor Het Baken binnen.
Van Gent Finaleweken: 't Speelkwartier en Het Baken schoolvoetbal kampioen van Veenendaal 12 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Blue Socks wint na spannende strijd in slotfase 28 apr, 19:53
Redouan Boundati versterkt aankomend seizoen het team van ZVC Veenendaal
Van Gent Finaleweken: Redouan Boundati versterkt ZVC Veenendaal: 'Samen met het team vol voor het kampioenschap gaan' 28 apr, 18:27
Melanie Bierdrager
Van Gent Finaleweken: Seizoen vrouwen SKF zit erop na verwacht verlies in Den Helder: 'Maar we kunnen hierop voortborduren' 28 apr, 18:03
SV Panter heeft staf voor volgend seizoen rond 28 apr, 09:55