Binnenstadsmanager Henny Jansen zit in het zadel voor Winkelstad Veenendaal.
Binnenstadsmanager Henny Jansen zit in het zadel voor Winkelstad Veenendaal. Marco Diepeveen

Centrum Veenendaal prima bereikbaar tijdens wielerronde: ‘Wielerweekend is Veens gezinsfeest’

Wielrennen

VEENENDAAL ,,Veel mensen denken dat je het centrum moet mijden tijdens de wielerronde Veenendaal-Veenendaal. Beslist niet, want Winkelstad Veenendaal is uitstekend bereikbaar op vrijdag 19 en zaterdag 20 mei”, garandeert binnenstadsmanager Henny Jansen. ,,Goede bebording wijzen wielerliefhebbers en winkelend publiek makkelijk de weg om via de noordkant in het winkelgebied te komen.”

door Marco Diepeveen

De wielerronde rijdt Winkelstad Veenendaal zeker niet in de wielen. Winkelen en wielrennen gaan prima samen. Het centrum van Veenendaal wordt dus geen afgesloten wielervesting. ,,Via de rondwegen en de Prins Bernhardlaan bijvoorbeeld rijd je eenvoudig met fiets of auto naar het centrum. Parkeer gemakkelijk in de parkeergarage van de Scheepjeshof, Tricotage of Q-Park Passage. Ook via het Boompjesgoed komen bezoekers vlakbij de winkels”, belooft Henny Jansen.

GEZELLIG WEEKEND

,,Samen met de organisatie van de wielerklassieker hebben we de routing en de logistiek goed geregeld. Slimme routes, duidelijke bebording, korte afsluitingen en het vermijden van drukke locaties zorgen voor een soepele bereikbaarheid tijdens het wielerweekend.” 

Het komend weekend is ook nog eens één van de drukste en gezelligste weekenden van het jaar voor Winkelstad Veenendaal: het weekend van Hemelvaartsdag. En met, zoals het er nu uit ziet, heerlijk weer. Dan trekken er veel mensen richting het centrum om te gaan shoppen, een terrasje te pakken en van de koers te genieten. ,,Vroeger zagen we de klassieker als een vast gegeven”, vervolgt Annelies van Rooijen, regisseur van Winkelstad Veenendaal. ,,Tegenwoordig pakken winkeliers en ronde-organisatie samen de handschoen op. Wat ooit alleen een wielerronde was, is nu uitgegroeid tot een gezinsfeest voor heel Veenendaal en iedereen daarbuiten.”

SIDE-EVENTS

Dat betekent dat Winkelstad Veenendaal en Sportservice Veenendaal het publiek trakteren op sportieve en feestelijke side-events. Jansen: ,,De start van de dames op vrijdag en de heren op zaterdag is ditmaal op de Markt. Op zaterdag vindt in de Hoofdstraat ook gewoon de warenmarkt plaats. Wat is er leuker dan de ploegenpresentatie om 12.00 uur en de start om 13.00 uur te beleven met een bakje kibbeling op de trappen van de Markt? Via de Markt en de Kerkewijk verlaten de renners het centrum. Wie hen wil blijven volgen, volgt live de koers op grote schermen op de Markt. Daar staan ook de foodkramen opgesteld in samenwerking met de warenmarkt.”

Verspreid door de binnenstad zijn er zeven sportieve attracties, zoals een springkussen, een pumptrack, funbikes en een stormbaan. Bij elke attractie ontvangen deelnemers een stempel. Vier stempels geven recht op een extra bolletje ijs bij Zazu op het Thoomesplein. ,,Ook muzikaal gaat het knallen op de Markt. Op donderdagavond komt de Bolle Jan-show met onder anderen Justen de Wildt en Ray Benjamin, vrijdag is de Voute Party met Q-music en zaterdag gaan de voetjes van de vloer met Housuh in de Pauzuh van SLAM! Kortom, Veenendaal bruist!”

advertentie
Afbeelding
GVVV speelt oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels
Afbeelding
Dynamisch SKF beloont zichzelf niet: 'Het dubbeltje valt de verkeerde kant op al is het duidelijk dat we op de goede weg zitten'
Afbeelding
Veenendaal On Ice terug van weggeweest: 'Een fantastisch evenement voor Veenendaal en omgeving'
advertentie
Afbeelding
GVVV speelt oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels 12 uur geleden
Afbeelding
Dynamisch SKF beloont zichzelf niet: 'Het dubbeltje valt de verkeerde kant op al is het duidelijk dat we op de goede weg zitten' 27 sep., 09:30
Afbeelding
Veenendaal On Ice terug van weggeweest: 'Een fantastisch evenement voor Veenendaal en omgeving' 27 sep., 08:30
Afbeelding
Nationale korfbalteams Duitsland spelen opnieuw oefenwedstrijden bij SKF 26 sep., 15:28
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 39 26 sep., 07:23
Afbeelding
Actie ZVC Veenendaal voor Marokko brengt 2500 euro op 25 sep., 20:09
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 25 sep., 18:45