Koersdirecteur Bart Voskamp van Veenendaal-Veenendaal: ,,Het geeft nu veel voldoening om mijn steentje bij te dragen aan de koers die mij erg aanspreekt. Ja, het voelt als thuiskomen.
Koersdirecteur Bart Voskamp van Veenendaal-Veenendaal: ,,Het geeft nu veel voldoening om mijn steentje bij te dragen aan de koers die mij erg aanspreekt. Ja, het voelt als thuiskomen." @tedxmedia

Groot enthousiasme rondom Veenendaal-Veenendaal: ‘Het wordt een feestje voor iedereen’

Wielrennen Wielerronde Veenendaal-Veenendaal

VEENENDAAL Oud-profrenner Bart Voskamp is sinds eind vorig jaar de koersdirecteur van Veenendaal-Veenendaal. De enthousiaste en betrokken Voskamp maakt zich op voor zijn eerste wielerronde als koersdirecteur. Hij legt niet alleen uit hoe belangrijk de koers is voor de regio maar vertelt ook meer over hoe zijn nieuwe rol bevalt. ,,Er komt veel kijken bij het organiseren van zo’n mooi evenement. In het verleden stond ik aan de andere kant en ik ben trots dat ik gevraagd ben voor deze rol om samen met een geweldig team mijn steentje bij te dragen.’’

door Job Boers

Nadat bestuursvoorzitter André Homma hem benaderde raakte Voskamp enthousiast. De voorbereiding voor de 36e editie van de wielerkoers is maanden geleden gestart. Voskamp ervaart dat er veel werk is verzet door een mooie groep mensen, hij kijkt uit naar de startdag. ,,Het gaat een schitterend weekend worden en dat is te danken aan iedereen die zijn ziel en zaligheid erin stopt. Vroeger stond ik aan de andere kant en als topsporter ben je alleen bezig met je eigen prestatie. Het puzzeltje valt nu in elkaar en dan merk je dat het geen simpel rekensommetje is om een wedstrijd te organiseren. Ik geniet van het proces en waardeer de tomeloze inspanningen van alle betrokkenen. Ik ben trots dat ik gevraagd ben maar we doen het echt met z’n allen’’, aldus Voskamp die niet gezien wil worden als de koersdirecteur die alleen op de dag zelf vanuit de auto aan het zwaaien is.

THUIS KOMEN

De van oorsprong Wageninger heeft Veenendaal-Veenendaal vaak gereden en heeft een sterke binding met de regio. De 55-jarige enthousiaste wielerliefhebber kan de fietsritjes in zijn jeugdjaren eind jaren ‘70 nog goed herinneren.

,,Vanuit Wageningen nam ik het pondje en fietste ik de Betuwe in. Ik was echt een buitenkind en vond het fantastisch om lekker te fietsen. Het streelde mijn ego dat ik later op hoog niveau mocht fietsen, het geeft nu veel voldoening om mijn steentje bij te dragen aan de koers die mij erg aanspreekt. Ja, het voelt als thuiskomen.’’

GEWELDIG TEAM

Als oud-wielrenner kan Voskamp zich goed inleven in de wensen van renners. Hij benadrukt dat veiligheid en een uitdagend parcours belangrijke pijlers zijn voor de 36e editie van de wielerkoers. Het is één van de redenen waarom hij erg betrokken is in de organisatie. De koersdirecteur is onder de indruk van hoe de wedstrijd leeft in de regio. Hij stipt een belangrijk aspect aan waardoor het evenement zo succesvol kan zijn.

,,Een evenement organiseren doe je niet alleen, van vrijwilligers en partners en van het motorbegeleidingsteam tot aan de catering. We hebben een kernteam van zeven mensen en verschillende werkgroepen. Er zijn overal handjes nodig en het belangrijkste is dat eenieder doet waar hij goed in is en plezier in heeft. Ik ben graag betrokken waar nodig en ik spar over de meest uiteenlopende vraagstukken. Ik vind het onwijs leuk om onderdeel te mogen zijn van zo’n geweldig team.’’

NIEUWE ROUTE

De vernieuwde route van 175 kilometer is verdeeld over vijf rondes voor de mannen en de vrouwenwedstrijd gaat over vier rondes. Volgens Voskamp zijn veiligheid en een uitdagend parcours belangrijke speerpunten voor renners en is er goed nagedacht over de parcoursinvulling. ,,Toen ik erbij kwam hebben we met het team als eerste de route besproken. Vorig jaar waren er bijvoorbeeld veel lusjes en dan is het voor de politiebegeleiding een grotere uitdaging. Het liefste zorg je voor herkenbaarheid en dat ploegen terugkomen. Je moet het parcours ook niet moeilijker maken dan het is. Naast de veiligheid is het een groot voordeel met de nieuwe route dat de bevoorrading gemakkelijker te bereiken is voor het personeel van de wielerploegen. Daarnaast is het natuurlijk een schitterend parcours dat voor iedereen toegankelijk is’’, vertelt Voskamp met een glimlach.

BELEVING EN NIVEAU

Door de rondes over een binnenveld is het parcours aantrekkelijker voor toeschouwers en sponsoren. De beleving wordt groter en het vermindert de overlast voor het overige verkeer. Tevens is de route mede belangrijk geweest voor het sterke deelnemersveld. ,,Je kunt er niet om heen, maar een belangrijke pijler is het deelnemersniveau. Er staan zowel bij de mannen als bij de vrouwen mooie namen aan de start. We kijken enorm uit naar het sportieve schouwspel, maar we hebben ook gedacht aan alle partners en ondernemers uit Veenendaal en de omgeving. Het gaat echt een feestje worden voor iedereen’’, sluit Voskamp af.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Internationale topteams bij 37e editie Veenendaal-Veenendaal 4 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 5 uur geleden
Afbeelding
Taoufik Adnane stopt na dit seizoen als voetballer in de hoofdmacht van GVVV 7 uur geleden
Leonie Nap en zoon Job komen samen over de finish
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 21 uur geleden
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 22 uur geleden
Foto uit archief.
Van Gent Finaleweken: 't Speelkwartier met drie teams in halve finales schoolvoetbal Veenendaal gisteren
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Triatlonvrouwen VZC pakken tweede plaats in Arnhem gisteren