Afbeelding
Jan van den Brink

Doorkomst tweede etappe Vuelta groots gevierd in Rhenen

Wielrennen

RHENEN In Rhenen kunnen ze een feestje bouwen. Dat is al decennia lang het geval. Feestjes en evenementen die steeds goed zijn voor duizenden bezoekers. Dat was ook zaterdag weer het geval. Van heinde en verre was men naar het stadscentrum getrokken om niet alleen getuige te zijn van de doorkomst van de tweede etappe van de Spaanse wielerronde Vuelta, maar ook om vermaakt te worden met tal van activiteiten, waarvan menige activiteit en optreden Spaans gerelateerd waren. 

door Henk Jansen

Duizenden en nog eens duizenden langs het parcours van de tweede etappe die bij de Rijnbrug Rhenen binnenkwam. Vervolgens via de Lijnweg, Achterberg, de klim van de Grebbeberg, waar het spreekwoordelijk zwart zag van de mensen, door het centrum trok, waar het ook dringen was om een glimp van de renners op te vangen. 

Voorafgaande aan de doortocht, rond de klok van 15.30 uur,  werd jong en oud een scala aan activiteiten en optredens geboden door onder meer Cultuurplatform Rhenen. Ludieke optredens van muzikanten, een orkest vormend, op een lange fiets. Waar twee vrouwen kunsten met brandende hoepels uitvoerden. Een 5-tal Spaanse muzikanten, die door het centrum flaneerde en op terrassen de meest mooie Spaanse nummers speelden. De flamenco werd op het podium op het Frederik van de Paltshof gedanst. Het podium waar ook het Rhenense vrouwen- en mannenkoor Future Females, en de Future Fellows nummers ten gehore brachten en de band NetAlsof het publiek met mooie nummers vermaakte. 

Op het museumplein, naast de Cunerakerk, vonden ook tal van activiteiten plaats. Zoals de dikke bandenrace voor kinderen. Daar kon op een groot scherm vanaf de start van de tweede etappe in Den Bosch de koers naar Rhenen en Utrecht worden gevolgd. 

Rhenen heeft andermaal getoond, met Cultuur Platform Rhenen als katalysator, elke uitdaging aan te kunnen. Deze dag kan derhalve weer de analen in als een bijzonder gelaagde dag. Die zich menigeen, en vooral ook de vele fietsliefhebbers niet licht zullen vergeten. Een bijzonder gezellige sfeer heerste er in Rhenen. Volle terrassen met veel fietsliefhebbers. Tal van nationaliteiten waren neergestreken in Rhenen, waaronder Fransen, Denen en Spanjaarden. Een dikke duim omhoog voor Rhenen. Vooral ook voor die vele vrijwilligers, waaronder Scouting Rhenen die al vroeg op de dag op de Frederik van de Paltshof een pracht van en podium bouwde. 


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
Meinko de Boer (12) tijdens zijn debuutwedstrijd in de eredivisie tegen Talent Team Papendal.
Veense volleyballer Meinko de Boer blij met debuut in eredivisie: 'Hier droom je van, dit debuut kon niet beter' 11 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 8 14 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 19 feb, 16:24
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 19 feb, 14:59
Afbeelding
VAV'er Bjorn Hulsebos knap zesde op NK atletiek in Apeldoorn 19 feb, 14:03
Afbeelding
Lars Molenaar gaat DOVO verlaten: 'Hij hoort ergens eerste keeper te zijn' 19 feb, 11:10
Afbeelding
De Merino's versterkt zich met oud-speler van DOVO 19 feb, 09:03