Afbeelding
Epa/christophe Petit Tesson

Oud-Veenendalers Kelderman en Van Baarle naar Jumbo-Visma

Wielrennen

VEENENDAAL Wielerploeg Jumbo-Visma heeft op de eerste dag van de Vuelta de komst van Dylan van Baarle en Wilco Kelderman aangekondigd. Zowel Van Baarle (30) als Kelderman (31) heeft een contract voor drie jaar getekend bij de Nederlandse ploeg uit de WorldTour. De komst van beide renners, allebei in het recente verleden woonachtig in Veenendaal, hing al langere tijd in de lucht.

Van Baarle, die overkomt van Ineos Grenadiers, won begin dit jaar Parijs-Roubaix (foto). Kort daarvoor was hij tweede geworden in de Ronde van Vlaanderen. Kelderman keert na zes jaar terug bij de ploeg waar hij zijn carrière begon. Hij rijdt nu voor Bora-hansgrohe. Kelderman eindigde vorig jaar in Duitse dienst als vijfde in de Tour de France. In 2020 was hij namens Team Sunweb (nu DSM) derde geworden in de Giro.

SPECIAAL GEVOEL Van Baarle en Kelderman beginnen vrijdag in Utrecht aan hun laatste grote ronde in dienst van respectievelijk Ineos en Bora. ,,Dat Wilco terugkeert in het team waar het voor hem begonnen is, geeft ons een speciaal gevoel”, zegt sportief directeur Merijn Zeeman van Jumbo-Visma. ,,En dat Dylan voor ons gekozen heeft, maakt ons trots en blij. Hij heeft een prachtig palmares en is een zeer gewaardeerde renner in het peloton. Wij zijn hongerig om grote prijzen te pakken en met Dylan in ons team vergroten we de kans van slagen.”

THUISKOMEN Voor Van Baarle voelt zijn overstap naar Jumbo-Visma als ‘thuiskomen’, zegt hij op de website van zijn nieuwe werkgever. ,,Ik heb de ontwikkeling van de ploeg de laatste jaren nauwlettend in de gaten gehouden. Die was in een stijgende lijn en dat is voor mij de reden om voor Jumbo-Visma te kiezen”, aldus de oud-Veenendaler, die zowel in de klassiekers als de grote rondes van waarde wil zijn.

Kelderman moet de kopmannen Primoz Roglic en Jonas Vingegaard, onlangs winnaar van de Tour de France, gaan helpen in de grote rondes. ,,We verwachten dat Wilco een belangrijke rol gaat spelen in de ondersteuning van Primoz en Jonas, maar ook dat hij zelf voor mooie resultaten gaat zorgen”, aldus Zeeman.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Supporters bezoeken laatste training voor Panhuisderby: ‘Ik heb slapeloze nachten’ 6 uur geleden
Afbeelding
Florian Wolf over GVVV-DOVO: ‘Vooral niets anders doen dan we normaal doen’ 14 uur geleden
Afbeelding
Van de Zandschulp verliest in tweede ronde Tel Aviv 15 uur geleden
Afbeelding
‘Drie jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik dit zou bereiken’ 17 uur geleden
Afbeelding
ZVC verliest oefenwedstrijd van Nederlands doventeam 18 uur geleden
Afbeelding
GVVV, DOVO en gemeente Veenendaal klaar voor voetbalfeest 20 uur geleden
Afbeelding
Het familiegevoel van tennis- en padelvereniging Spitsbergen Kom bij de Club 28 sep, 16:22