Ook de jeugdige wielrenners van AXA Valleirenners komen in actie tijdens Veenendaal-Veenendaal
Ook de jeugdige wielrenners van AXA Valleirenners komen in actie tijdens Veenendaal-Veenendaal AXA Valleirenners

AXA Valleirenners actief bij Veenendaal-Veenendaal

Wielrennen Wielerronde Veenendaal-Veenendaal

VEENENDAAL De Veenendaalse wielerclub AXA Valleirenners houdt tijdens de profkoers Veenendaal-Veenendaal verschillende wedstrijden op het stadsparcours in Veenendaal. ,,We organiseren een aantal prachtige wedstrijden voor de jeugd en voor liefhebbers”, zegt Valleirenners-voorzitter Jaco Oussoren.

AXA Valleirenners houdt op vrijdagavond 20 mei twee wedstrijden op het parcours rond Kerkewijk, Duivenwal en Kanaalweg: Om 19.00 uur een wedstrijd over 40 km voor nieuwelingen en wedstrijdrenners in de leeftijdsgroep 15-16 jaar. Om 20.15 uur start de tweede wedstrijd, met deelnemers uit de sportklasse. Dat zijn wielrenners met een wedstrijdlicentie of startlicentiehouders. 

DAGLICENTIE Oussoren: ,,Aan deze wedstrijd doen beginnende wielrenners mee, maar ook renners die veel plezier hebben in het koersen. Bovendien kunnen ook renners meedoen op een licentie die een dag geldig is. Dat is heel aantrekkelijk voor bijvoorbeeld triatleten die een keer een wedstrijd in het peloton willen rijden.” 

Beide wedstrijden worden gereden onder auspiciën van de KNWU, zodat de renners ook verzekerd zijn. Aanmelden kan op de website van de KNWU. Oussoren: ,,Bij deze wedstrijden verwachten we ook regionale talenten aan de start, zoals Benjamin Bekkering uit Wijk bij Duurstede, Jochem van Appeldoorn uit Veenendaal, Nick Vink uit Rhenen en van de Edese wielerclub Arjan Seunninga, Roy Andes en Jos Ronk.”

NK KWALIFICATIE Op zaterdagmorgen is het parcours grotendeels bestemd voor de jeugd. Om 09.00 uur starten renners geboren in 2008. Tijdens deze wedstrijd kunnen jonge wielrenners uit de provincies Noord Holland, Flevoland en Utrecht zich kwalificeren voor het Nederlands Kampioenschap Jeugd. De NK-kwalificatiewedstrijd gaat over 30 km. Daarna volgt een aantal wedstrijden voor de jongere jeugd, zowel jongens als meisjes. 

DOORKOMSTEN Ook tijdens de profkoers houdt AXA Valleirenners wedstrijden voor de jongste renners, in de leeftijdscategorieën tussen 8 en 12 jaar. Die wedstrijdjes vinden plaats tussen de doorkomsten van de profrenners. Jaco Oussoren: ,,We hebben er alle vertrouwen in dat het leuke wedstrijden worden. We werken bijzonder prettig samen met de organisatoren van de profkoers en met Sportservice Veenendaal. We willen er met elkaar een wielerfeest van maken. Dat is al begonnen met de toertocht Veenendaal-Veenendaal, met meer dan duizend enthousiaste toerrijders”, aldus Oussoren.

advertentie
advertentie
Foto uit archief.
Van Gent Finaleweken: Van de Zandschulp onderuit in Madrid 1 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: SKF naar bekend terrein voor wedstrijd die moet leiden tot handhaving in eredivisie 7 uur geleden
Afbeelding
Groot verdriet bij GVVV om overlijden van Jan Spies 7 uur geleden
Alle gedecoreerden bij elkaar.
Lintje voor vrijwilligers uit de Veense sportwereld; in totaal 17 Koninklijke onderscheidingen in Veenendaal 9 uur geleden
Afbeelding
Ron van Stokkum ontvangt lintje: van pen en papier naar Koninklijke Onderscheiding 9 uur geleden
Nettie Croes loopt al meer dan vijftig jaar rond bij SKF. ,,De tijd is voorbij gevlogen!"
De Vrijwilliger: Nettie Croes is een halve eeuw SKF'er: 'Het is belangrijk om nieuwe leden goed te verwelkomen' 12 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 14 uur geleden