Deelname staat open voor wielrenners die in 2022 raadslid zijn of zijn geweest.
Deelname staat open voor wielrenners die in 2022 raadslid zijn of zijn geweest. Ted Walker

Raadsleden gaan in Veenendaal de strijd met elkaar aan tijdens NK wielrennen

Wielrennen Wielerronde Veenendaal-Veenendaal

VEENENDAAL Sportservice Veenendaal organiseert op vrijdag 20 mei het eerste officieuze Nederlands kampioenschap wielrennen voor raadsleden. De race gaat vooraf aan de wegwedstrijd Veenendaal-Veenendaal voor vrouwen. Het parcours wordt uitgezet langs het centrum van Veenendaal, waar de wielrennende raadsleden een afstand van 40 kilometer afleggen.

Deelname staat open voor wielrenners die in 2022 raadslid zijn of zijn geweest. ,,Ook renners die tot de gemeenteraadsverkiezingen in maart in de gemeenteraad zitten, kunnen zich inschrijven, ook al worden ze niet herkozen”, legt Harm-Jan van Ginkel van Sportservice Veenendaal uit. ,,En natuurlijk zijn nieuwe raadsleden van harte welkom op dit NK.” 

SPORTIEVE RAADSLEDEN ,,Een NK wielrennen voor burgemeesters bestaat al,” aldus Sjoerd van Stokkum (Sportservice Veenendaal). ,,Met dit NK bieden we sportieve raadsleden de kans om zich met elkaar te meten op de wielrenfiets. Na afloop is er ruimte voor ontmoeting en is de voorstelling met aansluitend de start van de vrouwenkoers Veenendaal-Veenendaal. Als gastheer neemt de gemeente Veenendaal het inschrijfgeld voor haar rekening, dus deelname voor de raadsleden uit het hele land is gratis.” 

De renners moeten hun eigen fiets meenemen en bij de technische controle wordt vooral op de kwaliteit van de remmen gelet. Ook de wielrenhelm mag niet ontbreken tijdens de koers, die op eigen risico wordt verreden. De wedstrijd begint om 10.00 uur. De deelnemers kunnen hun startnummer vanaf 8.30 uur ophalen in het gemeentehuis van Veenendaal. Aanmelden kan via www.sportserviceveenendaal.nl/nk-raadsleden tot en met vrijdag 13 mei.

Wielerronde Veenendaal-Veenendaal wordt sinds 1985 gereden. 2022 is een bijzonder jaar: voor het eerst sinds de geschiedenis wordt er op twee dagen gereden. Bovendien zijn er side-events voor jong en oud. Meer informatie is te vinden op www.veenendaal-veenendaal.nl.

advertentie
advertentie
Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 2 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 4 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 8 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 11 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 14 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 16 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 18 apr, 22:23