Deelname staat open voor wielrenners die in 2022 raadslid zijn of zijn geweest.
Deelname staat open voor wielrenners die in 2022 raadslid zijn of zijn geweest. Ted Walker

Raadsleden gaan in Veenendaal de strijd met elkaar aan tijdens NK wielrennen

Wielrennen

VEENENDAAL Sportservice Veenendaal organiseert op vrijdag 20 mei het eerste officieuze Nederlands kampioenschap wielrennen voor raadsleden. De race gaat vooraf aan de wegwedstrijd Veenendaal-Veenendaal voor vrouwen. Het parcours wordt uitgezet langs het centrum van Veenendaal, waar de wielrennende raadsleden een afstand van 40 kilometer afleggen.

Deelname staat open voor wielrenners die in 2022 raadslid zijn of zijn geweest. ,,Ook renners die tot de gemeenteraadsverkiezingen in maart in de gemeenteraad zitten, kunnen zich inschrijven, ook al worden ze niet herkozen”, legt Harm-Jan van Ginkel van Sportservice Veenendaal uit. ,,En natuurlijk zijn nieuwe raadsleden van harte welkom op dit NK.” 

SPORTIEVE RAADSLEDEN ,,Een NK wielrennen voor burgemeesters bestaat al,” aldus Sjoerd van Stokkum (Sportservice Veenendaal). ,,Met dit NK bieden we sportieve raadsleden de kans om zich met elkaar te meten op de wielrenfiets. Na afloop is er ruimte voor ontmoeting en is de voorstelling met aansluitend de start van de vrouwenkoers Veenendaal-Veenendaal. Als gastheer neemt de gemeente Veenendaal het inschrijfgeld voor haar rekening, dus deelname voor de raadsleden uit het hele land is gratis.” 

De renners moeten hun eigen fiets meenemen en bij de technische controle wordt vooral op de kwaliteit van de remmen gelet. Ook de wielrenhelm mag niet ontbreken tijdens de koers, die op eigen risico wordt verreden. De wedstrijd begint om 10.00 uur. De deelnemers kunnen hun startnummer vanaf 8.30 uur ophalen in het gemeentehuis van Veenendaal. Aanmelden kan via www.sportserviceveenendaal.nl/nk-raadsleden tot en met vrijdag 13 mei.

Wielerronde Veenendaal-Veenendaal wordt sinds 1985 gereden. 2022 is een bijzonder jaar: voor het eerst sinds de geschiedenis wordt er op twee dagen gereden. Bovendien zijn er side-events voor jong en oud. Meer informatie is te vinden op www.veenendaal-veenendaal.nl.

advertentie
Afbeelding
Botic van de Zandschulp in drie sets onderuit tegen Nadal 4 uur geleden
Afbeelding
Mitchell Vink boekt winst in Wielerronde Scherpenzeel 11 uur geleden
Afbeelding
Marjolein en Thom Delno winnen clubkampioenschappen VZC 19 uur geleden
Afbeelding
Van de Zandschulp naar vierde ronde op Wimbledon 2 jul, 16:17
Afbeelding
Van de Zandschulp wil voorbeeld Van Rijthoven volgen op Wimbledon 2 jul, 08:35
Afbeelding
Van de Zandschulp verliest in vijf sets in dubbelspel Wimbledon 1 jul, 18:33
Afbeelding
Van de Zandschulp zaterdag tweede wedstrijd op baan 2 Wimbledon 1 jul, 17:50