Afbeelding
Team Ineos

Van Baarle wordt vierde in tiende Vuelta-etappe

Wielrennen

VEENENDAAL (ANP) Wielrenner Dylan van Baarle is dinsdag vierde geworden in de tiende etappe van de Ronde van Spanje. De oud-Veenendaler kwam na de Australiër Michael Storer, die zijn tweede ritzege pakte, de Belg Mauri Vansevenant en de Fransman Clément Champoussin over de streep. 

Veenendaler Lennard Hofstede eindigde als 37e na 189 kilometer tussen Roquetas de Mar en Rincón de la Victoria. 

Primoz Roglic heeft de leiderstrui in de Vuelta overgedragen aan Eiking, die in het groepje achtervolgers op Storer ruim 11 minuten voorsprong had op de Sloveen. De Noor van Intermaché kwam als vijfde binnen in de rit en heeft nu 58 seconden voorsprong op de Fransman Guillaume Martin en 2.17 minuut op Roglic. Eiking is na de Est Rein Taaramäe de tweede renner van de Belgische ploeg die de leiding pakt in de Ronde van Spanje.

Pas na twee uur in een hoog tempo langs de Spaanse kust ontstond er een kopgroep. Daarin zaten 31 renners met behalve Van Baarle ook Thymen Arensman en Martijn Tusveld van DSM. De koplopers liepen uit naar meer dan 13 minuten voorsprong, waardoor Eiking virtueel in de leiderstrui reed.

Op bijna 25 kilometer van de finish was er nog de 10 kilometer lange beklimming van de Puerto de Almáchar met daarna de afdaling naar Rincón de la Victoria. Op die klim ging Storer ervandoor. De Australiër pakte ruim een halve minuut voorsprong. Daarachter probeerde een groepje met Eiking hem bij te halen, maar hij hield stand.

In het peloton reed Roglic op de klim met machtsvertoon weg bij de andere klassementsrenners. De Sloveen die de leiderstrui ging kwijtraken, wilde toch tijd pakken op zijn concurrenten. Hij kwam met voorsprong op Enric Mas, Miguel Ángel López en Jack Haig boven, maar verspeelde die marge toen hij in de afdaling onderuitging. De Sloveen pakte wel bijna een halve minuut op de Ineos-kopmannen Egan Bernal en Adam Yates.

advertentie
advertentie
Foto uit archief.
Van Gent Finaleweken: Van de Zandschulp onderuit in Madrid 7 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: SKF naar bekend terrein voor wedstrijd die moet leiden tot handhaving in eredivisie 12 uur geleden
Afbeelding
Groot verdriet bij GVVV om overlijden van Jan Spies 13 uur geleden
Alle gedecoreerden bij elkaar.
Lintje voor vrijwilligers uit de Veense sportwereld; in totaal 17 Koninklijke onderscheidingen in Veenendaal 14 uur geleden
Afbeelding
Ron van Stokkum ontvangt lintje: van pen en papier naar Koninklijke Onderscheiding 14 uur geleden
Nettie Croes loopt al meer dan vijftig jaar rond bij SKF. ,,De tijd is voorbij gevlogen!"
De Vrijwilliger: Nettie Croes is een halve eeuw SKF'er: 'Het is belangrijk om nieuwe leden goed te verwelkomen' 18 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 19 uur geleden