Politie faciliteert Veenendaal-Veenendaal ook in 2024.
Politie faciliteert Veenendaal-Veenendaal ook in 2024. Ted Walker

Politie zegt medewerking toe aan Veenendaal-Veenendaal 2024

Wielrennen Wielerronde Veenendaal-Veenendaal

VEENENDAAL ,,De politie heeft laten weten dat zij ook dit jaar de 37ste editie Veenendaal-Veenendaal zal faciliteren,” zegt safety manager Sjoerd van Stokkum namens de stichting Veenendaal-Veenendaal. ,,Het wordt voor het politiekorps steeds lastiger om grote evenementen goed te begeleiden, dus we zijn blij dat de toezegging er voor vrijdag 17 en zaterdag 18 mei is.”

Vanzelfsprekend is de toezegging niet. In 2023 moest de politie alle zeilen bijzetten om de wielerkoers te kunnen begeleiden. Dat lukte, mede omdat de organisatie het parcours in 2023 stevig op de schop had genomen. ,,Veenendaal-Veenendaal is nu een compacte koers, waar veiligheid en overzichtelijkheid voorop staan”, aldus koersdirecteur Bart Voskamp. Van Stokkum vult aan: ,,Het parcours bestaat bij de mannen uit vijf rondes, die volledig zijn uitgezet tussen Veenendaal, Wageningen en Rhenen, met zo min mogelijk moeilijke verkeerssituaties en bochten. Daardoor is het parcours goed te beveiligen door politie en motorbegeleiders.”

PELOTON MEERDERE KEREN VOORBIJ

Door deze opzet van het parcours is het nauwelijks nodig om wegen volledig af te sluiten. Van Stokkum: ,,Het publiek vindt het leuk om het peloton meerdere keren voorbij te zien komen, zowel bij de start en finish, als onderweg. Daardoor is de koers ook beter te volgen.” Aansprekende onderdelen van het parcours zijn de beklimmingen van de Grebbeberg en het Paardenveld in Rhenen en de vaak winderige Rijndijk bij Wageningen.”

RONDJE VEENENDAAL-VEENENDAAL

Vijf uitdagende rondes Veenendaal-Veenendaal worden op vrijdag 17 (vrouwen) en zaterdag 18 mei 2024 (mannen) verreden. De start is in het centrum van Veenendaal. Dan rijden de renners door het zogenoemde Binnenveld, een gebied met weilanden en vaak ook wind, naar Wageningen. Via de Rijndijk komt het peloton bij de beklimming van de steile Grebbeberg en in de stad Rhenen bij de beruchte helling Paardenveld. Via het dorp Achterberg rijden de renners weer terug naar de bebouwde kom van Veenendaal.

COMPACT EN OVERZICHTELIJK

,,We presenteren een compact parcours met een overzichtelijke en veilige wedstrijd. Elke ronde is ruim 35 kilometer lang, de mannen rijden een afstand van 175 kilometer. De vrouwen rijden 130 kilometer, verdeeld over vier ronden”, aldus Sjoerd van Stokkum.

Lees in ons dossier meer artikelen over Veenendaal-Veenendaal.

advertentie
advertentie
Byron Burgering
Byron Burgering wordt prof bij FC Den Bosch en verlaat GVVV 1 uur geleden
ZVC Veenendaal verliest in de slotfase bij ZVV Ede
Van Gent Finaleweken: ZVC Veenendaal buigt in slotfase in streekderby; 'Wij hebben onszelf wederom niet weten te belonen' 1 uur geleden
Foto uit archief.
Van Gent Finaleweken: Van de Zandschulp onderuit in Madrid 17 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: SKF naar bekend terrein voor wedstrijd die moet leiden tot handhaving in eredivisie 23 uur geleden
Afbeelding
Groot verdriet bij GVVV om overlijden van Jan Spies 23 uur geleden
Alle gedecoreerden bij elkaar.
Lintje voor vrijwilligers uit de Veense sportwereld; in totaal 17 Koninklijke onderscheidingen in Veenendaal gisteren
Afbeelding
Ron van Stokkum ontvangt lintje: van pen en papier naar Koninklijke Onderscheiding gisteren