Archieffoto
Archieffoto @tedxmedia

VZC speelt leerzame wedstrijd tegen MNC Dordrecht

Waterpolo

VEENENDAAL VZC speelde vanavond tegen het sterke MNC Dordrecht waar het met 7 - 21 van verloor. Het Dordrechtse team is één van de grootste waterpolo verenigingen in Nederland en is volgens coach Marco Kunz één van de ploegen die kans maken op promotie. De doelpunten van VZC kwamen op naam van Niels Veerman (3), Hidde Verschuur (2), Joshua van de Wilt (1) en Daan van Holland (1)

Door Job Boers

Volgens Kunz was het een leerzame wedstrijd voor de ploeg en is er geen reden tot paniek na de grote verliespartij. ,,Van te voren wisten we dat MNC een erg sterke ploeg heeft, zo hebben ze bijvoorbeeld een keeper die twee jaar geleden nog in Oranje speelde. Voor ons was het dan ook belangrijk om zo goed mogelijk voor de dag te komen en te focussen op ons eigen spel’’, aldus Kunz.

VZC had in de eerste twee periodestanden met 0 - 5 en 2 - 10 minder in te brengen en kon geen vuist maken. In de laatste twee periodestanden waarin het 4 - 16 en 7 - 21 werd kwam VZC er iets beter uit en konden ze iets meer offensief spel laten zien. ,,De laatste periodes wisselen zij iets meer door en zijn zij ook iets minder scherp. Ik ben wel tevreden met het feit dat de jongens op tactisch gebied stappen hebben gezet én dat we de vooraf besproken afspraken, ook nakomen. Daarnaast hebben alle wisselspelers mee gespeeld en dat zal later in het seizoen van belang zijn. Al met al waren zij, zoals op voorhand verwacht, op elk vlak beter vandaag maar ik ben content met de positieve aspecten van vandaag’’, geeft de gemotiveerde coach aan.

Volgende week speelt VZC tegen HZC Robben uit Hilversum die vanavond nipt hebben verloren van Haarlem. Kunz kijkt uit naar de wedstrijd. ,,Zij zijn net gepromoveerd en wij maken een interessante ontwikkeling door waardoor het zal gaan om de vorm van de dag. Ik heb in ieder geval vertrouwen in mijn jongens en we willen uiteraard winnen volgende week’’, sluit Kunz af

advertentie
advertentie
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 3 uur geleden
Afbeelding
Johan Blad stopt als bestuurslid DOVO 17 uur geleden
Afbeelding
Lucas Goené loopt leerzame NK Cross: ‘Het was me een wedstrijdje wel’ 18 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 18 uur geleden
Afbeelding
Schoofs en Visscher komen elkaar niet tegen in finale Kyotec Open 20 uur geleden
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 22 uur geleden
Afbeelding
The Dance Center behaalt mooie resultaten op tweede wedstrijd: ‘We zijn super trots’ gisteren