Archieffoto VZC
Archieffoto VZC @tedxmedia

VZC waterpolo heren winnen van BZC Brandenburg

Waterpolo

VEENENDAAL De waterpolo heren van VZC hebben vanavond met 12-14 gewonnen van BZC Brandenburg in Bilthoven. In de eerste competitie wedstrijd van het seizoen waren Robert Schinkel (5), Hidde Verschuur (3), Niels Veerman (2), Max Kunz (2), Lars van Zadelhoff (1), Joshua van der Wilt (1) de doelpuntenmakers.

Door Job Boers

VZC eindigde alle periodes met een voorsprong. De eerste periode stond de ploeg van Marco Kunz met 4-6 voor, de volgende twee periodes werden met 7-9 en 9-11 afgesloten waarna de ploeg uiteindelijk met 12-14 won. Volgens coach Marco Kunz is de ploeg tot de laatste twee minuten niet in gevaar geweest. ,,We hebben de hele wedstrijd gedomineerd en gecontroleerd, we zijn dan ook de terechte winnaar. Ik heb een ploeg gezien die er hard voor heeft gewerkt en met lef speelde. Van te voren hebben we ook de opdracht aan de jongens gegeven om met durf te spelen.’’

Zoals Kunz aangaf, is zijn ploeg de hele wedstrijd niet in gevaar geweest tot de laatste drie minuten van de wedstrijd. ,,Drie minuten voor tijd komen wij nog met 1 doelpunt achter met 12-11 doordat Brandenburg goed gebruik maakt van onze slordigheden. We hadden een paar momenten dat we te langzaam waren in onze pressing waardoor zij nog terug komen in de wedstrijd. Uiteindelijk maken wij het heel snel weer goed en winnen we dik verdiend met 12-14’’, aldus de coach die er trots op is dat zijn team een achterstand alsnog weet om te buigen.

,,In het verleden is het wel eens anders geweest als we op achterstand kwamen dus dat is een compliment naar de ploeg toe. Daarnaast is het pure winst dat er verschillende jonge jongens van 17 jaar hun minuten hebben gemaakt en keurig hebben gespeeld. Ze mogen nu nog fouten maken al zal de speeltijd van vandaag zich uitbetalen later in het seizoen.’’

Volgens Kunz heeft hij een leuke wedstrijd gezien en zorgt de winst van de eerste competitiewedstrijd voor een boost van het zelfvertrouwen.,,Het is belangrijk om de eerste wedstrijd te winnen zodat je in een positieve flow terecht komt. Dit goede gevoel nemen we mee naar de volgende wedstrijd’’, sluit Kunz mee af.

Van Gent Finaleweken: SKF naar bekend terrein voor wedstrijd die moet leiden tot handhaving in eredivisie 3 uur geleden
Groot verdriet bij GVVV om overlijden van Jan Spies 4 uur geleden
Alle gedecoreerden bij elkaar.
Lintje voor vrijwilligers uit de Veense sportwereld; in totaal 17 Koninklijke onderscheidingen in Veenendaal 6 uur geleden
Ron van Stokkum ontvangt lintje: van pen en papier naar Koninklijke Onderscheiding 6 uur geleden
Nettie Croes loopt al meer dan vijftig jaar rond bij SKF. ,,De tijd is voorbij gevlogen!"
De Vrijwilliger: Nettie Croes is een halve eeuw SKF'er: 'Het is belangrijk om nieuwe leden goed te verwelkomen' 9 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 11 uur geleden
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 25 apr, 16:21