Afbeelding
@tedxmedia

Geen volleybalwedstrijden meer in 2021

Volleybal

VEENENDAAL Het zat er al aan te komen, maar de resterende volleybalwedstrijden in het kalenderjaar 2021 worden uitgesteld. Dat heeft volleybalbond Nevobo bekend gemaakt. Dit geldt voor zowel de senioren- als de jeugdcompetities als de wedstrijden uit het regionale bekertoernooi. Ook de achtste finales van het nationale bekertoernooi gaan aankomend weekend niet door. De eredivisie mag wel doorgaan, hetzij zonder publiek. Dit heeft de Nevobo besloten naar aanleiding van de nieuwe kabinetsmaatregelen die sinds zondag gelden.

Algemeen directeur Guido Davio reageert: ,,We zijn ervan overtuigd dat het voor iedereen heel belangrijk is om in deze tijd te blijven sporten en bewegen. Vanzelfsprekend zijn we niet blij met dit besluit, maar we willen door de wedstrijden eruit te halen verenigingen de ruimte geven om op die momenten leden de zekerheid te bieden van trainingsaanbod waardoor zoveel mogelijk mensen kunnen blijven volleyballen en onderdeel blijven van de vereniging.”

De volleybalbond wil daarnaast zoveel mogelijk voorkomen dat teams zonder te trainen wedstrijden moeten spelen met het risico op blessures als gevolg. Bovendien zag de Nevobo ook de afgelopen weken al steeds meer wedstrijden uitvallen vanwege coronabesmettingen, afgelopen weekend ging ongeveer 14 procent van de wedstrijden om die reden niet door. 

,,Door een deel van de competitie wel door te laten gaan zal de scheefgroei in het aantal gespeelde wedstrijden alleen maar toenemen.Trainen geeft meer zekerheid in het aanbod voor leden”, aldus Davio. ,,Op basis van deze inventarisatie is de Nevobo tot de conclusie gekomen dat de wedstrijden die voor de aankomende drie weken op het programma staan worden uitgesteld.”

Op zaterdag 4 december stonden de achtste finales van het nationale bekertoernooi op het programma. Hierbij gaat het om driekampen waaraan ook de VCV-mannen mee zouden doen. Voor de Veenendalers stonden duels tegen Lycurgus en VCN op het programma. Davio: ,,De niet-eredivisieteams die nog actief zijn in het bekertoernooi zouden zich zeer beperkt tot niet kunnen voorbereiden op de achtste finales. De Nevobo gaat daarom op zoek naar alternatieven voor het nationale bekertoernooi. Ook voor de regionale bekertoernooien wordt gekeken naar alternatieven.”

advertentie
advertentie
Foto uit archief.
Van Gent Finaleweken: Van de Zandschulp onderuit in Madrid 5 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: SKF naar bekend terrein voor wedstrijd die moet leiden tot handhaving in eredivisie 10 uur geleden
Afbeelding
Groot verdriet bij GVVV om overlijden van Jan Spies 10 uur geleden
Alle gedecoreerden bij elkaar.
Lintje voor vrijwilligers uit de Veense sportwereld; in totaal 17 Koninklijke onderscheidingen in Veenendaal 12 uur geleden
Afbeelding
Ron van Stokkum ontvangt lintje: van pen en papier naar Koninklijke Onderscheiding 12 uur geleden
Nettie Croes loopt al meer dan vijftig jaar rond bij SKF. ,,De tijd is voorbij gevlogen!"
De Vrijwilliger: Nettie Croes is een halve eeuw SKF'er: 'Het is belangrijk om nieuwe leden goed te verwelkomen' 16 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 17 uur geleden