Periode kampioen DOVO ziet zelfvertrouwen groeien richting nacompetitie.
Periode kampioen DOVO ziet zelfvertrouwen groeien richting nacompetitie. Rinus van Denderen

Van Gent Finaleweken: Groot zelfvertrouwen DOVO voor nacompetitie

Voetbal

VEENENDAAL ,,Ik ben heel blij met de 0-3 zege bij hekkensluiter ASWH (Hendrik Ido Ambacht). De nacompetitie tegen VVSB of Hercules in de eerste ronde is in aantocht. Het geeft geen garanties, maar is meer dan welkom”, opende DOVO-trainer Florian Wolf.

door Eip Janssen

Hij zag zijn ploeg in de laatste twee wedstrijden zes punten halen en een doelsaldo van 8-1. ,,Tegen ASWH hadden we mede door de harde tegenwind de eerste twintig minuten zeker niet gemakkelijk. Maar er werd ook niets weggegeven.” Met nog zo’n zes minuten te spelen zorgde Kian Visser voor een 0-1 ruststand in Veenendaals voordeel. ,,Een vrije trap van Nick de Bondt die prima werd ingekopt door de spits”, had Wolf genoteerd.

0-2 VOORSPRONG

In de tweede helft probeerde ASWH met opportunisme de gelijkmaker te scoren. ,,Ik had de ploeg gezegd dat de thuisclub zou komen. Er waren wel wat mogelijkheden voor ASWH. Maar ook DOVO kreeg meerdere goede kansen. Gelukkig had Nick de Bondt als nel na rust ons op een 0-2 voorsprong gezet”, lachte de DOVO-trainer.

WEDSTRIJD IN HET SLOT

In feite werd daardoor de wedstrijd al min of meer in het slot gegooid. ,,Dat was zeker het geval na de 0-3 door onze invaller Hicham Haout. De ploeg hield vrij gemakkelijk en geconcentreerd de ‘nul’ vast. Er komt een druk schema aan. De nacompetitie (VVSB of Hercules) gaat 31 mei van start. Het zijn duels over twee wedstrijden. Bij goede resultaten is het woensdag/zaterdag spelen. Het kan mij niet lang genoeg duren”, besluit Florian Wolf.

Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 15 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 24 apr, 20:45
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02