Archieffoto
Archieffoto @theobeumer

Dominant Panter zet de toon: ‘Dit is een geweldige teamprestatie’

Voetbal

VEENENDAAL SV Panter mocht vanmiddag op bezoek bij de nummer vier van de competitie, VV SEC uit Soest. De laatste wedstrijd van Panter was 4 maart tegen Candia’66. Dit duel eindigde in een 1-1 gelijkspel. De nummer dertien speelde een heerlijke wedstrijd waarin de ploeg liet zien een hecht team te zijn en de spelers legden bovendien verzorgd voetbal op de mat. Het werd, mede door het harde werken en een aantal schitterende aanvallen, vandaag 1-4 voor de Veenendalers.

Door Job Boers

Assistent-trainer Alfred Lieuwen zag dat zijn ploeg een geweldige teamprestatie neerzette. ,,De mannen voetbalden met plezier en ze gingen voor elkaar door het vuur op de momenten dat daar om gevraagd werd. De doelpunten kwamen voort door goed spel, maar de winst kan op het conto van het hele team geschreven worden’’, aldus de tevreden Lieuwen.

CONTROLE EN DOMINANTIE

Terwijl de afgelopen periode zeven nieuwe spelers gepresenteerd werden voor het komende seizoen, werd de naam van spelverdeler Ilias Lakhal nog niet genoemd. Vandaag scoorden Nick van Kooten (2), Ilias Lakhal en aanvoerder Reggi van den Heuvel beiden één keer. ,,We hebben de hele wedstrijd gecontroleerd gespeeld en zowel de eerste als de tweede helft gedomineerd. Het waren mooie en goed uitgespeelde goals en dat terwijl de tegenstander over hele wedstrijd maar twee kansen heeft gehad. Dat we weinig kansen tegen hebben gekregen is te danken aan hoe scherp we waren vandaag. De basis was goed en daardoor hadden we ook rust aan de bal om naar voren te combineren en dat leverde mooie én productieve acties op.’’

VOETBALGOGME

De 0-1 werd gemaakt door aanwinst Lakhal uit een penalty. De middenvelder had het vandaag net zoals smaakmaker Aron de Kaste op de heupen. Het voetbalgogme van beide spelers zorgde voor stabiliteit vanuit het middenveld waardoor het team met een voorsprong de rust in ging. In de tweede helft maakte Van Kooten de 0-2, waarna De Kaste wederom liet zien dat hij met durf en klasse speelt. ,,Het is natuurlijk heel fijn om een 0-2 voorsprong te hebben en ons goede spel werd beloond toen Aron (de Kaste) vervolgens met een heerlijke actie Reggi (van den Heuvel) in stelling bracht voor de 0-3. Vervolgens krijgen we een ongelukkig doelpunt tegen, probeerden zij nog iets te forceren en kon Nick (van Kooten) uit de tegenaanval de 1-4 maken. We zijn eigenlijk niet in de problemen geweest.’’

PASSIE EN STRIJD

Volgens Lieuwen speelde de tegenstander op het einde een-op-een en wilde deze met lange ballen nog een doelpunt maken. Keeper Bart Schimmel plukte veel ballen uit de lucht en zo zorgden niet alleen de aanvallers voor doelpunten, maar stond het team verdedigend zo goed, dat SEC geen enkel moment het geloof had dat er iets in zat. 

Kortom, de 1-4 winst laat zien dat SV Panter goed kan voetballen, strijd kan leveren en een lange adem heeft. ,,We weten wat er moet gebeuren en op de momenten dat er strijd geleverd moest worden, werd dat ook gedaan. We speelden meer op hun helft en op die momenten lieten we mooie combinaties zien en speelden we met plezier. Dit is een mooi begin om de komende periode door te pakken’’, sluit Lieuwen af.

advertentie
advertentie
Afbeelding
VV Veenendaal niet opgewassen tegen de wind: 'wie de eerste doelpunt zou maken, zou winnen' 5 uur geleden
Afbeelding
SV Panter vermaakt publiek met korfbaluitslag: 'we komen eindelijk in een goede flow' 5 uur geleden
Afbeelding
VRC bekroont topweek met zege op Veensche Boys: 'ik moet het opnemen voor mijn ploeg' 6 uur geleden
Afbeelding
De Merino's recht rug tegen CDW: 'voor elkaar gevochten' 6 uur geleden
Afbeelding
GVVV wint in verhitte burenruzie van DOVO: 'Feestje bouwen met de supporters' 6 uur geleden
Afbeelding
GVVV klopt DOVO in verhitte Panhuisderby 9 uur geleden
Afbeelding
ZVC Veenendaal na lastige start zeer ruim langs Tigers Roermond 15 uur geleden