Passie en strijd vandaag bij Panter
Passie en strijd vandaag bij Panter @tedxmedia

Blijdschap bij strijdend en gehavend Panter: ‘Dit is fantastisch’

VEENENDAAL Een gehavend SV Panter begon vanmiddag de wedstrijd zonder coach Bertho van Neerbos. Met Alfred Lieuwen die de honneurs waarnam, moest de ploeg het vandaag ook doen zonder sterkhouders en ervaren krachten Aron de Kaste, Jos van der Wilt en Harmen Diepgrond, die niet beschikbaar waren vanwege blessures.

Door Job Boers

In een uitzinnige slotfase wist Panter met 2-1 te winnen van SV Achterveld door doelpunten van captain Reggi van den Heuvel en Bart Juffer. Laatstgenoemde was erg blij met het doelpunt dat voor de overwinning zorgde. ,,Dit is heerlijk, we wilden met het hele team deze overwinning over de streep trekken. Beide treffers waren echt bevrijdend voor het hele team.’’

TROTS Bevrijdend is het juiste woord. De mannen van Alfred Lieuwen verdienden het om te winnen. Het gejuich en de ontlading die vrijkwam na beide doelpunten én na het laatste fluitsignaal liet dan ook duidelijk zien dat de spelers en staf een hecht team zijn. Nadat de ploeg het vorige week liet afweten, kijkt Lieuwen met trots naar zijn jongens. ,,Na vorige week zat er één ding op en dat is het in deze wedstrijd rechtzetten met hard werken. Dat hebben de jongens gedaan. Daar ben ik zo ongelofelijk trots op’’, vertelt de zichtbaar geraakte Lieuwen, die na afloop door veel mensen werd gefeliciteerd.

(Tekst gaat verder onder de foto.)

Passie en strijd bij SV Panter vandaag - @tedxmedia

Dat er zoveel loskwam bij de ploeg én de supporters na het laatste fluitsignaal, was omdat Panter vandaag duidelijk liet zien dat het hoorde te winnen. ,,De eerste helft ging gelijk op en uiteindelijk gingen we met een 0-1 achterstand de rust in, omdat we twee minuten in blessuretijd een penalty tegen kregen. Dat is zuur en er heerste dan ook geen goede sfeer in de kleedkamer. Ik heb tegen de jongens gezegd dat ze niet bij de pakken neer moesten zitten, hard moesten blijven werken en zo doorgaan. Daarnaast zijn we van 5-3-2 naar 4-3-3 gegaan, en de aanvallende wissels zorgden ervoor dat we echt iets teweegbrachten’’, aldus Lieuwen.

HARD WERKEN In de tweede helft werd de wedstrijd regelmatig onvriendelijk door de te felle Achterveld-spelers. Hierdoor lag de wedstrijd veel stil en Mike Willemsen ging er met een bloedneus vanaf. Aanvaller Mitchell Strijdhorst had het ook zwaar te verduren met verschillende harde overtredingen. De scheidsrechter had meermaals rood kunnen trekken, zeker nadat Strijdhorst als doorgebroken spelen ten val werd gebracht. ,,Uiteindelijk win je hem en dat is het belangrijkste. In de tweede helft kregen we meer kansen en je merkte dat de tegenstander weinig meer konden doen na onze aanvallende wissels. Natuurlijk misten we onze ‘kapstok’ Jos (van der Wilt) maar de omzetting na rust pakte goed uit. We hebben vandaag laten zien dat we een hecht team zijn’’, aldus de aanvaller, die twintig minuten voor het einde van de wedstrijd na een goede actie een schitterende strakke bal gaf op Tim Steerneman.

Captain van den Heuvel is het voorbeeld van strijdlust - @tedxmedia

BELANGRIJKE SCHAKEL De bal was net te scherp voor de goal, maar het liet zien dat de ploeg wilde winnen. Een belangrijke schakel en een baken van rust in het veld was de captain, Reggi van den Heuvel, die overal op het veld te vinden was. Door zijn tomeloze inzet gaf hij het goede voorbeeld aan zijn teamgenoten. Hij zag dat zijn ploeg probeerde te voetballen maar ook dat de tegenstander vies speelde. ,,We hebben er hard voor gevochten, en geef ze eens ongelijk dat zij zo gaan spelen. Het is des te lekkerder dat de 1-1 valt en dat je uiteindelijk de overwinning in de laatste minuut binnensleept. Ja, we staan hier met drie heerlijke punten’’, sluit de captain af, die scoorde na een perfecte voorzet van Sander van de Pol.

Al met al was het een terechte overwinning voor Panter, Achterveld had weinig tot niets in te brengen.

Door de overwinning staat Panter op een gedeelde vijfde plek in de vierde klasse. Volgende week gaat Panter op bezoek bij de gedeelde hekkensluiter SVM Maartensdijk, vervolgens wachten er twee ‘6 puntenwedstrijd’, eerst tegen HVC en vervolgens Candia ‘66.

Captain van den Heuvel is het voorbeeld van strijdlust
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 13 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 24 apr, 20:45
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02