Guido de Boer

ZVC neemt de drie punten mee naar Veenendaal: ‘Toch was het de slechtste eerste helft van de laatste jaren’

VEENENDAAL ZVC vertrok al vroeg vanuit Veenendaal vrijdagavond voor de uitwedstrijd tegen Tigers Roermond. Deze keer zonder een aantal vaste krachten. Gelukkig heeft ZVC en grote selectie en was nog steeds favoriet tegen hekkensluiter Tigers Roermond 2. Toch mocht hier niet te licht over gedacht worden. Er werd steeds met minimaal verschil verloren. Na de laatste twee wedstrijden verloren te hebben, telde voor ZVC maar één ding: de drie punten mee naar Veenendaal nemen. Gezien het wedstrijdbeeld leek deze wens steeds verder weg te geraken.

BLESSURES Met de rust stond Tigers Roermond met 3-0 voor. Coach Hicham Saidi:,,Het was de slechtste eerste helft van de laatste jaren. Niets ging goed. Ik wil niet wijzen naar de vele blessures en afwezigen. Slordig, onzorgvuldig spelen en niet de beste dag hebben is niet erg. Het gaat erom hoe je daarop reageert. In de rust hebben we het daar over gehad.?Het team heeft geweldig gereageerd. Een betere reactie had ik niet kunnen verwachten.”

ONDERSCHAT In de tweede helft tapte ZVC uit een ander vaatje. Tigers werd al snel vastgezet en werd gedwongen tot fouten maken. Aslam Benbouker maakte de 3-1 en Nassim el Ablak de aansluitingstreffer 3-2. Met nog zo’n acht minuten te spelen zorgde wederom Aslam Benbouker voor de gelijkmaker 3-3.?Aslam Benbouker:,,De eerste helft keken we tegen een achterstand aan, omdat we ze hebben onderschat. Dat was al bij de warming up duidelijk. De tweede helft speelden we met vertrouwen en hebben we als team gevochten met uiteindelijk een goed resultaat. Vandaag heb ik twee belangrijke goals gemaakt de 3-1 en 3-3, maar ben trots op het hele team.”

Het team heeft geweldig gereageerd

Hierna was het verzet van Tigers Roermond gebroken en ging het hard. Ook Nassim el Ablak tekende voor zijn tweede en zorgde met vijfenhalve minuut op de klok voor de 3-4. ?Dat kon Mohammed Hazzat niet op zich laten zitten. Mohammed: ,,Na een slechte eerste helft zei de trainer in de rust dat je moet blijven geloven. Het was echt een opluchting dat ik scoorde. De eerste voor ZVC van mij. Je wilt steeds meer dat dat een keer lukt, omdat je daar toch voor gekomen bent. Dat je dan uiteindelijk drie keer scoort, dus een zuivere hattrick maakt, is geweldig.”?

OMMEKEER Nadat door een benutte vrije trap Bilal Hakkam ZVC op 3-6 gezet had was Mohammed Hazzat los en scoorde de 3-7 en 3-8. Tot nu toe had ZVC nog niet zo vaak het net weten te vinden, maar hopelijk was dit de ommekeer en zal dit volgende week ook weer zo zijn. Volgende week volgt de thuiswedstrijd om 21.00 in Sporthal West tegen JCK /AISO. Vorige week noemde wethouder Martijn Beek dit nog een aanrader. ZVC hoopt weer op veel publiek als zesde man om de volgende drie punten bij te schrijven.

Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 9 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 24 apr, 20:45
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02