Jurrien van der Horst schiet op doel
Jurrien van der Horst schiet op doel Ted Walker

Koningskoppel vindt elkaar weer: ‘We weten wat we aan elkaar hebben’

VEENENDAAL VRC begon vandaag de wedstrijd als nummer vier tegen de nummer tien Nieuwland uit Amersfoort. Door een schitterende kopgoal van Mitch van den Berg na een perfecte voorzet van captain Robin Segers won VRC. De captain was tevreden met de overwinning op de tegenstander die in de kleuren van Eredivisieclub Willem II speelt. ,,Na een koude dag zoals vandaag, word ik wel warm van de drie punten.’’

Door Job Boers

GEDEGEN START VAN DE WEDSTRIJD Met Sam Schoeman en Mitch van den Berg op de bank lukte het VRC de eerste helft niet om tot scoren te komen. Captain Robin Segers zag dat het een moeizaam begin was. ,,Ja, het was een middelmatige eerste helft en we speelden verre van sprankelend voetbal maar we waren wel de bovenliggende partij. In de rust hebben we een aantal tactische accenten veranderd en door de omzettingen konden we de rechterkant beter benutten’’, aldus de analytische captain.

VERZORGD VOETBAL TWEEDE HELFT VRC begon de tweede helft heel hoog op het veld en nadat beide teams de eerste drie minuten onrustig speelden, volgden er in de daaropvolgende vijf minuten een aantal goede acties van de geel-blauwen. Mick Bomers liet met een Zidane trucje zien goed te kunnen voetballen en Ruben Rentenaars schot van buiten de zestienmeter werd nog net geblokt. Terwijl VRC met verzorgd voetbal opbouwde, kwam Nieuwland onrustig over. Het was duidelijk dat de Nieuwland keeper niet gerust was op een goede afloop met kreten als ‘‘kopje erbij houden’, ‘geen onnodige fouten maken’ en ‘jongens, let nou eens op’.

Segers merkte dat zijn team groeide in het vertrouwen. ,,Ondanks het op sommige momenten vast zat, lieten we wel goed combinatievoetbal zien én de wil om te winnen. We hebben ook zoveel jongens in het team die door een individuele actie het verschil kunnen maken en dat resulteerde uiteindelijk in de 1-0’’, vertelt de blije nummer tien.

SCHITTEREND DOELPUNT Dat de Nieuwland keeper zenuwachtig werd, was een bevestiging dat VRC de tegenstander in de tang had, controle over de wedstrijd kreeg en het wachten was op een doelpunt. En dat doelpunt kwam, en hoe! Nadat Sam Schoeman en Mitch van den Berg erin kwamen na 66 minuten, ontstond er gelijk een mogelijkheid met de ‘oeeeh’ kreten van het publiek. Het doelpunt hing al even in de lucht waarna in de 79e minuut door een geweldige voorzet van jawel, captain Segers, van den Berg wellicht zijn mooiste goal van het seizoen scoorde. Invaller van den Berg was er erg blij mee. ,,Ik had dinsdag nog last van een ijsbeentje uit de vorige wedstrijd, waardoor ik op de bank begon. Het is heel mooi dat ik scoor na een heerlijke voorzet van Robin (Segers). We kennen elkaar al vanaf de basisschool en ook bij VRC speelden we al jaren in de jeugd met elkaar. Ja, die connectie is voelbaar’’, geeft de aanvaller aan.

(Tekst gaat onder de foto verder)
Ruben Rentenaar maakt het de verdediging lastig -Ted Walker

Segers vult zijn maatje aan: ,,Het klopt dat we elkaar goed aanvoelen en hij kan net zoals Ruben (Rentenaar) ook lekker ballen maar loopt net anders weg van een verdediger. Ik ken Mitch al jaren, hij is altijd al gedreven maar ik heb het gevoel dat er dit jaar een knop is omgegaan. Hij moet doorgaan met hard werken en dan gaat het nog een heel mooi seizoen worden’’, aldus de blije captain die de schitterende goal niet bij de tamme wedstrijd vond passen.

UITBLINKENDE VRC KEEPER Dat Nieuwland de tweede helft er lastig doorheen kwam, zorgde ook voor frustratie bij hen op de bank. De slotfase werd alsnog spannend. Met een schitterende redding van VRC-keeper Max Kok op een goede kopbal, was hij de rots in de branding voor zijn team. Het echte slotoffensief van Nieuwland door de ballen in het zestienmetergebied te pompen mocht ondanks een kopbal niet meer baten waardoor VRC een verdiende overwinning bijschreef.

Dinsdag wacht vierde divisionist WV-HEDW voor de beker waarna de geel - blauwen het volgende week zaterdag opnemen tegen Delta Sports. Er komen voor de winterstop echte topwedstrijden aan voor het team van ten Have met wedstrijden tegen de nummer twee, de Valleivogels en de ongeslagen koploper Woudenberg.

Segers kijkt er naar uit. ,,Hopelijk kunnen we de Woudenberg reeks stoppen aangezien wij ook overal punten kunnen pakken. Je hoeft soms misschien niet warm te worden van het spel maar ik word na een koude dag zoals vandaag wel warm van de drie punten. Laat ons maar lekker op deze manier doorgaan, uiteindelijk draait het om de punten’’, sluit de captain af.

Mick Bomers probeert te scoren- Ted Walker

Ruben Rentenaar maakt het de verdediging lastig
Mick Bomers probeert te scoren
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 2 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 3 uur geleden
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 15 uur geleden
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 16 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl (video) 18 uur geleden
Open trainingen bij VAV vallen in de smaak: 'Dit is voor herhaling vatbaar' (video) 19 uur geleden