Afbeelding
Erwin van Veldhuizen

GVVV, DOVO en gemeente Veenendaal klaar voor voetbalfeest

Voetbal

VEENENDAAL Na twaalf jaar staat aanstaande zaterdag dé derby van Veenendaal weer op het programma. DOVO, GVVV en gemeente Veenendaal kijken ernaar uit om er samen met de fans een voetbalfeest van te maken deze Panhuisderby.

Gezonde en sportieve rivaliteit binnen en buiten de lijnen, maar ook een belangrijke samenwerking om van deze wedstrijd tussen GVVV en DOVO een waar voetbalfeest te maken. Beide clubs werken met de gemeente prettig samen om op zaterdag 1 oktober goed georganiseerd voor de dag te komen, zo laten ze weten in een gezamenlijk artikel.

HOOGGESPANNEN VERWACHTINGEN ,,Na twaalf jaar beleven we weer een echte derby op sportpark Panhuis. Met recht een mooi sportief evenement in Veenendaal”, aldus burgemeester Gert-Jan Kats. ,,Beide clubs zijn goed gestart in de competitie en voeren bovenin de ranglijst aan. De verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen.”

MOOI MOMENT De Veenendaalse burgemeester kijkt uit naar het duel: ,,Deze spanning en emotie is voelbaar en betrokkenheid vanuit supporters is groot. Een mooi moment voor de vaste kern, maar ook voor de jongens en meisjes van acht jaar die voor het eerst gaan kijken naar hun voetbalidolen. Ik wil iedereen -zowel binnen als buiten de lijnen- een sportief en aantrekkelijk duel wensen. Ik reken op jullie inzet om er een feestelijke middag van te maken.”

SAMENWERKING De voorzitters van beide verenigingen onderstrepen die gedachte. ,,Dankzij het goede contact met het DOVO-bestuur, onze supporters, onze businessclubs en de goede samenwerking tussen onze veiligheidsteams, gemeente en politie kunnen we ervoor zorgen dat iedereen een mooie wedstrijd te zien krijgt. Het is in ieders belang dat het een geslaagde middag zal worden”, benadrukt GVVV-voorzitter Wilfried Bruijnzeels.

VEENS FEESTJE ,,Deze derby is een hele bijzondere. Het gaat namelijk om de koppositie in de derde divisie zaterdag”, aldus DOVO-voorzitter Bert Septer. ,,Maar toch gaat het vooral ook om de lokale sportieve eer tussen de twee rivalen. In eerdere edities was er altijd veel publiek en sfeer. Ook deze wedstrijd wordt een kans om er samen een fantastisch Veens feestje van te maken. Laten we met elkaar laten zien dat ook in sportstad Veenendaal zo’n derby mogelijk is.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 3 uur geleden
Afbeelding
Johan Blad stopt als bestuurslid DOVO 17 uur geleden
Afbeelding
Lucas Goené loopt leerzame NK Cross: ‘Het was me een wedstrijdje wel’ 18 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 18 uur geleden
Afbeelding
Schoofs en Visscher komen elkaar niet tegen in finale Kyotec Open 20 uur geleden
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 23 uur geleden
Afbeelding
The Dance Center behaalt mooie resultaten op tweede wedstrijd: ‘We zijn super trots’ gisteren