De Panter was scherp tegen ZSC Patria
De Panter was scherp tegen ZSC Patria @theobeumer

Dominant SV Panter verliest onnodig van ZSC Patria

VEENENDAAL In de derde bekerwedstrijd heeft een goed spelend Panter met 0-1 verloren van Patria uit Zeist. De ploeg van trainer van Neerbos had uit de voorgaande bekerwedstrijden twee punten over gehouden en had op basis van het eerste uur de wedstrijd moeten winnen.

Door Job Boers

UITSTEKENDE EERSTE HELFT In de eerste helft had Patria weinig tot niets in te brengen tegen een oppermachtig Panter. De Panter liet de bal het werk doen en Patria wist niet hoe ze daar mee om moesten gaan. Doordat de Panter tevens fel in de duels was, kreeg Patria geen ruimte om zelf te voetballen. Met Aron de Kaste op linksbuiten kwam er veel dreiging vanaf de zijkant. Aanvoerder Reggi van den Heuvel zag ook dat zijn ploeg goed speelde. ,,De eerste helft kregen we veel ruimte om te voetballen en we bleven ook goed rondtikken. Daarnaast waren we scherp bij balverlies, ja het was een goede eerste helft.’’

Aron de Kaste liet zijn klasse zien op de linksbuiten positie - Theo Beumer

Trainer van Neerbos is het daar mee eens. ,,Als je ziet hoe goed we hebben gevoetbald de eerste helft dan is het onbegrijpelijk dat we in de eerste 45 minuten de wedstrijd niet al op slot hebben gegooid.’’

TELEURSTELLENDE TWEEDE HELFT De Panter ging met een 0-0 de rust in en kwam net zo gretig de kleedkamer uit als dat ze de rust in gingen. Het eerste kwartier van de tweede helft liet de Panter ook nog zien dat ze de bovenliggende ploeg waren. ,,We starten nog vrij aardig de tweede helft maar het leek alsof we daarna verkrampten en niet meer de wil hadden om de overwinning over de streep te trekken’’, geeft een verbaasde van Neerbos aan.

De Panter begon de tweede helft nog goed met een kopbal op de binnenkant van de paal in de 60e minuut, vervolgens zakte het voetballende gedeelte in elkaar voor de blauw witten. Het begon nadat Patria een vrije trap kreeg op randje zestien die niets opleverde en iets later met een schot die naast ging. Van den Heuvel, die al vier jaar aanvoerder is van het team, snapte ook niet dat zijn ploeg het goede niveau van de eerste helft niet kon vast houden. ,,We kwamen in de tweede helft minder aan voetballen toe en we maakten onnodige fouten waardoor Patria weer het geloof kreeg om een resultaat te behalen’’, aldus de routenier die van mening is dat zijn ploeg het in de eerste helft had moeten afmaken.

De Panter speelde aanvallend tegen ZSC Patria- Theo Beumer

In het resterende half uur van de wedstrijd probeerde de Panter nog wel voor de goal van Patria te komen maar buiten twee mogelijkheden om werd de ploeg niet meer gevaarlijk. ,,Als je in de tweede helft een lullig doelpunt tegen krijgt en niet meer goed speelt dan verdien je het ook niet om te winnen. We hebben de afgelopen weken hard getraind en onze conditie zou ook veel beter moeten zijn dan van Patria maar daar was niets van te merken in de slotfase’’, aldus een verbouwereerde coach.

Het afgelopen jaar zijn er verschillende ervaren spelers vertrokken bij de Panter. Volgens aanvoerder van den Heuvel mag dat geen excuus zijn voor deze nederlaag. Ondanks het verlies van vandaag gelooft de captain dat er voldoende kwaliteit in de selectie is om er een succesvol seizoen van te maken. ,,Met de kwaliteit die we hebben in de groep is het mogelijk om bij de eerste zes te eindigen maar dan moeten we wel de wedstrijden over de streep trekken. Er is een nieuwe degradatie regeling maar daar moeten we eigenlijk niet aan denken. We gaan een goed seizoen draaien,” sluit de aanvoerder af.

Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 12 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 24 apr, 20:45
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02