Wilfried Bruijnzeels kijkt uit naar zijn rol als voorzitter van GVVV.
Wilfried Bruijnzeels kijkt uit naar zijn rol als voorzitter van GVVV. Stefan Koops

‘Ik zal op zaterdagochtend ook bij jeugdwedstrijden langs de lijn staan’

Voetbal

VEENENDAAL Wilfried Bruijnzeels, de nieuwe GVVV-voorzitter, heeft twee weken geleden per direct de werkzaamheden van vicevoorzitter Loek Budding overgenomen. Bruijnzeels startte in het seizoen 2015/2016 als secretaris binnen het bestuur van de Veenendaalse grootmacht en heeft vanuit die rol een organisatieverandering en de strategische koers opgezet. In de afgelopen jaren heeft hij deze koers als adviseur verder ontwikkeld.

door Job Boers

Volgens de nieuwe voorzitter heeft hij veel positieve reacties ontvangen. ,,Ik heb er een ongekend goed gevoel van gekregen.’’ Met een interessant voetbalseizoen in het vooruitzicht is het een goed moment om de van oorsprong Brabantse voorzitter beter te leren kennen.

Wat betekent GVVV voor u?
,,Ik ben 10 jaar geleden in contact gekomen met GVVV toen mijn oudste zoon hier kwam voetballen. Vervolgens kwam mijn andere zoon hier ook voetballen en ik merkte al snel dat GVVV een warme en sociale club is. Daarnaast sprak het mij aan dat het een gepassioneerde vereniging is.”

,,Toen de functie van secretaris vrijkwam, wilde ik deze rol graag op me nemen. Door mijn affiniteit met de club en met mijn zakelijke en voetbalachtergrond had ik het gevoel dat ik een rol op bestuurlijk niveau kon spelen. Ik ben dan ook blij dat ik de afgelopen jaren GVVV heb kunnen helpen bij de ontwikkelingen waar we mee bezig zijn geweest.”

Het voelt als een logisch vervolg om nu als voorzitter mijn steentje bij te dragen

Waarom bent u voorzitter geworden?
,,In het seizoen 2015/2016, het laatste seizoen dat het eerste elftal Topklasse speelde, hebben we samen met het bestuur van de businessclub Vallei en Rijn bekeken waar we staan en waar we heen wilden gaan op diverse gebieden. Vervolgens heb ik eind 2017 het toenmalige bestuur geadviseerd om een strategisch plan op te stellen. Nadat we een interne en externe analyse op voetbal-, maatschappelijk en economisch gebied hadden gemaakt, had ik al een goed gevoel over de ontwikkelmogelijkheden die GVVV heeft. Ik raakte steeds meer verweven met de club waardoor ik steeds meer betrokken raakte bij alle ontwikkelingen. Tel daarbij op dat de club op een ontzettend mooie manier geholpen wordt door iedereen die betrokken is bij de club. Toen de vraag kwam om de voorzittersrol op me te nemen, voelde dit als een blijk van waardering. Het voelt als een logisch vervolg om nu als voorzitter mijn steentje bij te dragen. Met mijn GVVV-hart hoefde ik dan ook niet lang na te denken om deze rol op me te nemen.”

Wat zijn uw speerpunten voor de komende jaren?
,,In ons strategisch plan hebben we als club een aantal speerpunten geformuleerd. Hierbij zijn we van mening dat iedereen binnen de vereniging op zijn of haar gewenste niveau met plezier hier moet kunnen voetballen. Daarnaast staat het doorontwikkelen van een innovatieve en toonaangevende jeugdopleiding centraal. Op topsport en maatschappelijk niveau is onze ambitie om ervoor te zorgen dat onze hoogste seniorenteams op het hoogste amateurniveau spelen.”

Mensen maken het verschil. We willen als GVVV dan ook graag voor meer verbinding zorgen

,,Verder willen we onze maatschappelijke betrokkenheid vergroten. Hierbij willen we samen met de leden, ouders, vrijwilligers, sponsoren en bedrijven maar ook met de gemeente, Sportservice Veenendaal, onderwijs, onze maatschappelijke partners én de andere Veenendaalse voetbal en sportverenigingen op maatschappelijk en sportief gebied meer projecten oppakken. Ik geloof in de kracht van ieder mens én in de kracht van samenwerking. Mensen maken het verschil. We willen als GVVV dan ook graag voor meer verbinding zorgen. We leggen de lat hoog, maar het belangrijkste is dat we hierin kleine stappen zetten om gezamenlijk de doelstellingen te behalen. Uiteindelijk kunnen we GVVV alleen verder helpen als we het samen doen.”

Bruijnzeels die als voorzitter zichtbaar wil zijn binnen de club, ,,ik zal op zaterdagochtend ook bij jeugdwedstrijden langs de lijn staan’’, ziet dat de rollen in het bestuur en verenigingsbreed goed zijn verdeeld. Hij kijkt dan ook met enthousiasme uit naar de komende periode.

Wat zijn activiteiten waar u naar uit kijkt het komende jaar?
,,Afgelopen seizoen hebben we in samenwerking met de Rabo ClubSupport verder gewerkt aan de ontwikkeling van ASM-trainingen ten behoeve van onze jeugdopleiding. De trainingen zijn erop gericht om deelnemers op motorisch vlak, meer dan voetbal alleen, te ondersteunen bij sporten en bewegen. Het komende seizoen krijgen alle teams deze training. Het past goed in ons strategisch plan om iedereen te ondersteunen bij zijn of haar ontwikkeling.”

De derby met DOVO is een mooi affiche en zal een feestje worden voor iedereen

,,Daarnaast kijk ik natuurlijk uit naar de samenwerking met iedereen binnen de club, we zijn blij met iedereen die GVVV ondersteunt en daar geniet ik van. Ik vind het belangrijk dat iedereen die GVVV een warm hart toedraagt met een glimlach hier komt. We willen iedereen laten zien dat ze hier welkom zijn en zich thuis kunnen voelen.”

,,Als laatste kijk ik uit naar de DOVO-derby wat een mooi affiche is en een feestje zal worden voor iedereen. We hebben heel goed contact met het DOVO-bestuur en we zijn al in gesprek met de gemeente en de driehoek hoe we ervoor kunnen zorgen dat iedereen een mooie wedstrijd te zien krijgt. Het is in ieders belang dat het een geslaagde middag zal worden.”

,,Voor alle vraagstukken en activiteiten die er liggen geldt dat het ‘huiswerk’ de laatste jaren achter de schermen al gedaan is. We gaan er nu iets moois van maken!”

advertentie
Afbeelding
GVVV speelt oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels
Afbeelding
Dynamisch SKF beloont zichzelf niet: 'Het dubbeltje valt de verkeerde kant op al is het duidelijk dat we op de goede weg zitten'
Afbeelding
Veenendaal On Ice terug van weggeweest: 'Een fantastisch evenement voor Veenendaal en omgeving'
advertentie
Afbeelding
GVVV speelt oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels 13 uur geleden
Afbeelding
Dynamisch SKF beloont zichzelf niet: 'Het dubbeltje valt de verkeerde kant op al is het duidelijk dat we op de goede weg zitten' 27 sep., 09:30
Afbeelding
Veenendaal On Ice terug van weggeweest: 'Een fantastisch evenement voor Veenendaal en omgeving' 27 sep., 08:30
Afbeelding
Nationale korfbalteams Duitsland spelen opnieuw oefenwedstrijden bij SKF 26 sep., 15:28
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 39 26 sep., 07:23
Afbeelding
Actie ZVC Veenendaal voor Marokko brengt 2500 euro op 25 sep., 20:09
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 25 sep., 18:45