Afbeelding
@tedxmedia

Van Gent Finaleweken: De schaal is binnen bij ZVC: ‘Dit is een droom’

Voetbal

VEENENDAAL ZVC is een familie en dat was te zien vandaag bij de uitreiking van de kampioenschaal. De zaal zat goed vol en dat is iets wat kenmerkend is voor het afgelopen seizoen. De binding en het teamgevoel heeft ervoor gezorgd dat deze spelers vandaag de begeerde schaal omhoog konden houden:,,Dit is een droom’’, aldus voorzitter Arie Struijk.

door Siem van Eck 

ZVC zou vrijdag de verwachte kampioenswedstrijd moeten spelen tegen VIOS’79, op neutraal terrein in Amsterdam. Dat duel was nodig omdat ZVC en VIOS’79 met evenveel punten bovenaan waren geëindigd in de competitie. De tegenstander kon echter geen team op de been brengen en zegde af. Een enorme anticlimax van de spannende titelstrijd, maar de uitkomst werd in Veenendaal bejubeld: ZVC was kampioen van de topklasse.

,,Jammer dat we niet kunnen voetballen. Ik denk dat we gebrand waren om ze kapot te spelen en het dan uitgebreid te vieren”, aldus  speler Mohammed Issaoui eerder op de vrijdag. En coach Hicham Saidi: ,,Natuurlijk is het mooi dat we kampioen zijn geworden, maar wel op een manier die niet de voorkeur heeft. Als sportman wil je het op het veld laten zien.”

Ondanks dat er niet gevoetbald werd was bij iedere speler de blijdschap ‘s avonds van het gezicht te lezen. Met een grote glimlach zat het team in een kring bij elkaar: ,,We zijn dolgelukkig met zijn allen!’’, vertelt aanvoerder Anass Lahnine. Terwijl de speler wachtte op de komst van de KNVB was er eerst nog ander belangrijk nieuws. ZVC was namelijk een vader rijker met speler Mustapha Saidi. 

VERDIEND Nadat hij in het zonnetje was gezet was het tijd voor de speeches: ,,Ik heb niks voorbereid’’, begon coach Hicham Saidi. ,,We staan op deze positie omdat we het hebben verdiend. Ik wil jullie allemaal bedanken voor dit mooie seizoen. Waar we als team stonden en de aanwezigheid hoog was. Iets dat aan het begin van ZVC nog wel ongebruikelijk was. Dan nam ik standaard een tas met spullen mee om zelf nog bij te springen. Dat is nu niet meer het geval. We gaan vol goede moed de eerste divisie in, op naar nog meer moois!’’

tekst gaat verder onder de afbeelding 


De schaal (bitterballen)- @tedxmedia

 Voetbal leeft in Veenendaal

Op het moment dat de schaal met bitterballen binnen werd gebracht kwam ook de KNVB schaal binnen. Een wat oudere man met een wit overhemd was geschrokken van het aantal mensen: ,,Een zaalvoetbalteam bestaat toch maar uit zeven man?’’, vroeg hij verbaasd. Gelukkig bleek het geen enkel probleem en konden na een korte felicitatie de medailles worden omgehangen. 

tekst gaat verder onder de afbeelding


De begeerde schaal- @tedxmedia

AMBITIES De kers op de taart van dit succesvolle seizoen: ,,Dat is super, dit is iets waar we op voorhand van konden dromen’’, vertelt de voorzitter. ,,We waren natuurlijk een nieuwe vereniging met veel ambities. En om dan nu hier te staan dat is een droom, dat is fantastisch. De Eredivisie naar Veenendaal halen, dat is het ultieme doel dat we vanaf het begin hebben uitgesproken. Dat komt nu wel heel dichtbij. Ik denk dat je dat als topsportvereniging wil creëren. Dan moet je altijd ultieme doelen hebben. In Veenendaal hebben we zoveel goede voetballers, voetbal leeft in Veenendaal. Ons kampioenschap is daar het bewijs van en we willen alles eruit halen dat erin zit.’’

tekst gaat verder onder de afbeelding


Goud!- @tedxmedia

Toen de spelers zich verzamelden en het gejuich klonk in Sportzaal Oost kon het feest pas echt beginnen. De schaal ging de lucht in en ZVC kan zijn karakter gaan tonen in de eerste divisie.

Bekijk hieronder de videobeelden en het interview met de aanvoerder:

Bron video: Ted Walker


advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: SKF naar bekend terrein voor wedstrijd die moet leiden tot handhaving in eredivisie 1 uur geleden
Afbeelding
Groot verdriet bij GVVV om overlijden van Jan Spies 2 uur geleden
Alle gedecoreerden bij elkaar.
Lintje voor vrijwilligers uit de Veense sportwereld; in totaal 17 Koninklijke onderscheidingen in Veenendaal 4 uur geleden
Afbeelding
Ron van Stokkum ontvangt lintje: van pen en papier naar Koninklijke Onderscheiding 4 uur geleden
Nettie Croes loopt al meer dan vijftig jaar rond bij SKF. ,,De tijd is voorbij gevlogen!"
De Vrijwilliger: Nettie Croes is een halve eeuw SKF'er: 'Het is belangrijk om nieuwe leden goed te verwelkomen' 7 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 9 uur geleden
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede gisteren